Niels den Haan terug in regio

giessen • GRC 14 heeft zich voor volgend seizoen versterkt met oud-Nivo Sparta-speler Niels den Haan.

De aanvaller komt over van Hoofdklasser vv Heerenveen, de amateurtak van de Friese Eredivisionist. Daarmee blijft zijn aanwezigheid in het noorden beperkt tot slechts één seizoen. Den Haan kwam naast Nivo Sparta ook uit voor Sleeuwijk, Kozakken Boys, Achilles Veen en Unitas-zondag.

De 27-jarige Werkendammer is het heen en weer reizen naar Friesland zat en kiest mede om die reden voor GRC 14. Met de amateurs van SC Heerenveen wist Den Haan zich afgelopen seizoen op het nippertje in de hoofdklasse te handhaven. "Ik heb nog steeds geen werk hier in Friesland. Dat heeft eigenlijk tot de beslissing geleid, aangezien ik het als fysiotherapeut in Hoornaar ook uitstekend naar mijn zin heb. Dat vond ik eigenlijk te leuk om los te laten. Dat ben ik ook blijven doen, dus ik reed zo'n duizend kilometer in de week op en neer en moest dan ook nog het voetballen in Heerenveen daarmee combineren. Dat was toch wel een beetje 'te'. Maandag en dinsdag woonde ik bij mijn ouders in Werkendam, maar het was een heen en weer gereis van jewelste. We hebben nu besloten naar huisvesting in het zuiden te gaan kijken."

Vandaar dat het GRC 14 gaat worden. "Ik heb daar wat mee omdat mijn broer Sven daar heeft gevoetbald. Via, via kwam het ter sprake. Het verhaal sprak me wel aan. GRC 14 is toch eerste klasse. Het is een heel mooi niveau om op te voetballen", aldus Niels den Haan. "Ik neem met pijn in het hart afscheid van Heerenveen en Friesland, maar het werk in Hoornaar is ook belangrijk en bij GRC 14 ligt een mooie uitdaging", besluit Niels.

Nico van Es