Geen zorgen over Blokker Zaltbommel

zaltbommel • Berichten in de media over veranderingen bij winkelketen Blokker zorgen voor verwarring in Zaltbommel. "Dat is niet nodig, wij gaan gewoon door op de ingeslagen weg", meldt Wino van Kooten.

"We krijgen veel vragen van mensen. Sommigen gaan er zelfs vanuit dat we dicht gaan, maar daar is zeker geen sprake van. Wij zijn een zelfstandige franchisenemer van Blokker en hebben de boel goed onder controle", benadrukt de eigenaar van de winkel in de Gamerschestraat. Natuurlijk heeft Blokker Zaltbommel ook last gehad van de crisis. De omzet stond onder druk en er moesten mensen ontslagen worden. "Maar nu ziet het er weer heel positief uit. Ik kan alleen maar mensen oproepen om naar de winkel te blijven komen. Wij kunnen ook via internet artikelen bestellen die niet in de winkel voorradig zijn. Een belletje is genoeg, de volgende dag kan de bestelling worden opgehaald."

Blokker Holding maakte vorige maand bekend honderd winkels te gaan sluiten en andere vestigingen te vernieuwen. Dat laatste is in Zaltbommel ook niet nodig, zegt Van Kooten. "Ons pand is na de brand in 2010 helemaal vernieuwd en voldoet uitstekend aan de eisen van deze tijd." Voor andere ketens die eigendom zijn van Blokker zoekt de holding kopers. Bij Leen Bakker is dat inmiddels gelukt.


Janneke Boogaard