• De Spin van Marian Kastelein uit Rotterdam.
• De Spin van Marian Kastelein uit Rotterdam. Foto: Janneke Hillenaar

Pracht in de Gracht gaat weer van start

zaltbommel • In de grachten van Zaltbommel zijn deze week al diverse drijvende kunstwerken geplaatst voor de tweejaarlijkse openluchttentoonstelling 'Pracht in de Gracht Sachem kunstevent'

Waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel geeft donderdag 15 juni het officiële startsein voor de zevende editie van het evenement.

Er is weer een grote diversiteit van verschillende kunstenaars te zien in het water aan de Marten van Rossemsingel en de Virieusingel. Doel van de tentoonstelling is: Kunst laagdrempelig maken zodat iedereen die er mee in aanraking komt, bewust of onbewust, er een mening over mag hebben. Dit jaar wordt de grachtkunst voor het eerst ook de stad ingebracht via 'street-art'. Enkele Bommelerwaardse kunstenaars tonen op trottoirs, stoepen en muren hun werk her en der in de stad. Hierdoor wordt de doelstelling van 'Pracht in de Gracht' nog verder onderstreept: kunst toegankelijk maken voor iedereen.

In de beeldentuin aan de Marten van Rossemsingel 53 zijn nog meer werken te zien van de deelnemende kunstenaars. Ook is hier het informatiecentrum gevestigd.

Naast het gebruikelijke overzichtsboekje van 2017 is er dit jaar een verjaardagskalender verkrijgbaar met alle werken van de laatste zes edities en een gedichtenbundel met gedichten over Zaltbommel en de grachten. De opbrengst van de verkoop komt geheel ten goede aan Stichting Pracht in de Gracht.

De openluchttentoonstelling duurt tot en met de eerste week van september.

q www.prachtindegracht.nl