• Vijf bedrijven zetten de deuren open voor publiek.
• Vijf bedrijven zetten de deuren open voor publiek. Archieffoto: Geurt Mouthaan

'Beleef de Boerderij' met Pinksteren

bommelerwaard • Vijf boerenbedrijven in Hedel en Ammerzoden zetten op Tweede Pinksterdag de deuren open voor het publiek.

Een gratis tractorhuifkar rijdt langs alle bedrijven. Bezoekers kunnen onderweg uitstappen waar ze willen om kalfjes en biggetjes te aaien, lekkere hapjes te proeven of een rondleiding te volgen. Kinderen kunnen meedoen aan leuke activiteiten zoals springkussens, schminken en leuke en leerzame spelletjes. Voor de schoolkinderen is er een kleurwedstrijd met leuke prijzen.

'Beleef de Boerderij' is georganiseerd door de deelnemende boeren in samenwerking agrarische natuurvereniging De Capreton. Melkveehouderij en boerengolfboerderij Van Zeelst in Hedel doet ook mee aan de Campina Open Boerderijdagen. Er staan diverse kramen, er is een boerenmeerkamp voor kinderen, proeven van zuivelproducten, muziek.

Bij kinderopvang De Vrijbuiter kan het publiek het nieuwe gebouw bekijken. Op ijsboerderij en melkveehouderij De Schoonheuvel kunnen bezoekers kalfjes knuffelen, kijken naar het koeienmelken en genieten van ambachtelijk boerenijs.

Andries en Jannen van den Bogert van het biologisch varkensbedrijf vertellen over hun bedrijf. Wie er een wordt of broodje bioburger koopt, steunt Team Maasdriel voor Alpe d'Huzes. Verder zijn er tal van activiteten. Bij champignonkwekerij De Hopwaag en Hoppies staat alles in het teken van zien, beleven, proeven, genieten en doen.

Kijk voor het complete programma op:

q www.capreton.nl