Goud voor turntalent Eva van de Werken

aalst • Zaterdag was de finale van de 'jong talent'-competitie van Zuid Holland. Turnster Eva van de Werken (Hamarithi) wist goud in de wacht te slepen.

Eva turnde de sterren van de hemel. Allround turnde zij naar het goud. Ook op sprong turnde ze een mooie handstandplatval op de hoogste mattenstapel. Ze kreeg hier verdiend het zilver omgehangen. Op balk werd zij ook eerste en op vloer derde.

In de vroege ochtend had Marit van Herp al geturnd bij de pre instap Nationaal bij de 8- en 9-jarigen. Dit is het hoogste niveau voor de jonge talenten. Marit eindigde op plaats 15. In deze categorie turnden 31 meisjes mee.

In de tweede ronde was het de beurt aan de mini's. Dit zijn de 7- en 8-jarigen. Naast Eva plaatsten Isabel Spiering en Mirre van der Nat zich hiervoor.

Isabel turnde een hele mooie brugoefening met borstwaartsom en buikdraai. Dit leverde voor haar de tiende plaats op. Allround kwam zij tot plaats 23. Mirre was vooral sterk op sprong met de handstandplatval tot op verhoging, wat haar de derde score opleverde. Omdat in de finale de beste drie allround, maar ook per toestel een medaille konden verdienen, mocht Mirre verdiend het brons in ontvangst nemen. De altijd sterke Mirre had dit keer op brug wat tussenzwaaitjes en haalde daarom op dat onderdeel geen podiumplek. Allround kwam zij tot plaats 17.