• Jeroen van Eck in actie
• Jeroen van Eck in actie Foto: aangeleverd

Warme maar geslaagde ruiterdriedaagse

gameren • In het Hemelvaartsweekend organiseerde paardensportvereniging De Bommelerwaard in Gameren een ruiterdriedaagse. Jeroen van Eck was de topper van het weekend.

Van Eck reed met twee paarden van familie Van Ballegooijen uit Gameren, die zelf trots langs de kant zaten toe te kijken. Donderdag reed Jeroen met zijn paard Amazing in de klasse ZZL. Hij werd twee keer eerste met 219,5 en 214 punten.

Vrijdag startte hij in de klasse L1 met zijn paard Imagine en werd weer twee keer eerste met 202 en 207 punten. Zaterdag reed hij weer in de klasse ZZL met Amazing en werd hij één keer eerste met 220.5 punten.

Dagprijzen

Jeroen nam vrijdagavond en zaterdag de dagprijs mee naar huis en behaalde ook de hoogste score van drie dagen.

Bij de pony's won Isa van Dalen donderdag de dagprijs en Rosanne van Kessel zaterdag.

Winnaars donderdag

Nog meer leden van de organiserende club vielen in de prijzen, zoals donderdag Bart Ramakers, hij werd met zijn paard Chameur in de klasse B tweede met 196 punten. Corine Bambacht startte met haar paard Itrina in de klasse L1. Zij werd tweede met 200,5 punten. Jolanda Schreuders reed in de klasse M2 met haar paard Citske van Plexat zij werd tweede met 196,5 punten.

Celine Beukhof reed met haar pony Eviette S in de klasse L2 zij werd tweede met 192,5 punten. Nienke Bambacht startte met haar pony Zamon in de klasse L1. Zij werd eerste met 192,5 punten. Isa van Dalen reed met haar pony Cream on Top in de klasse B. Zij werd donderdag eerste met 192 punten.

Winnaars vrijdag

Vrijdag startte Corine Bambacht weer met haar paard Itrina. Toen werd zij tweede met 206,5 punten

Winnaars zaterdag

Hugo Lambooy startte zaterdag met zijn paard Enigma en werd tweede met 227 punten in het Z1. In het ZZL kwam hij aan de start met Amaika a en werd eerste met 224 punten. Jade Hijman werd met haar paard Charina in de klasse L1 tweede met 186,5 punten.

Hanneke Kiep startte met haar pony Ayzo in de klasse L2. Zij werd twee keer eerste met 205 en 198 punten. Rosanne van Kessel reed met haar pony Gaudhy in de klasse B. Zij behaalde een mooie tweede plaats met 189,5 en een eerste plaats met 220,5 punten.

Isa van Dalen reed zaterdag ook met haar pony Cream on Top mee. Zij werd eerste met 195,5 punten. Josephine Vervoorn werd met haar pony Binkie in de klasse B twee keer eerste met 190,5 en 185,5 punten. Het was al met al een warme maar zeer geslaagde ruiterdriedaagse.