Pracht in de Gracht ook met streetart

zaltbommel • De zevende editie van 'Sachem Pracht in de Gracht' wordt donderdag 15 juni officieel geopend door waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel. Dit jaar is er niet alleen kunst te zien in de gracht, maar ook op straat in de binnenstad.

De opening bestaat uit het onthullen van het streetartwerk van kunstenaar Matthew May. Hij is in Londen geboren en al twaalf jaar een professionele straatkunstenaar. Hij studeerde onder meer aan de Tilburg Art Academy en volgde een studie in Antwerpen. Hij ontwierp achttien streetpaints voor een Belgische TV-show. Ter gelegenheid van het Rembrandtjaar 2006 ontwierp Matthew in samenwerking met het Rijksmuseum een mozaïek van vijfduizend ansichtkaarten van Rembrandt. Momenteel woont en leeft hij in Amsterdam. Naast zijn werk is ook werk van Bommelerwaardse kunstenaars te zien op trottoirs, stoepen en muren her en der in de stad.

De openluchttentoonstelling Pracht in de Gracht werd in 2005 voor het eerst georganiseerd en vindt iedere twee jaar plaats. Van begin juni tot en met de eerste week van september is het weer genieten van prachtige kunstwerken in de grachten aan de Marten van Rossemsingel en de Virieusingel.

Naast de werken van professionele kunstenaars is ook weer een kunstwerk van leerlingen van het Cambium te bewonderen. Speciaal voor deze zevende editie brengt de organiserende stichting een verjaardagskalender uit met twaalf geselecteerde werken uit voorgaande jaren.

Het informatiecentrum van Pracht in de Gracht bevindt zich aan de Marten van Rossemsingel 53 bij Janneke Hillenaar. Hier zijn onder meer andere werken van de deelnemende kunstenaars te zien. Ook is hier de verjaardagskalender te koop en speciaal voor Pracht in de Gracht gemaakte kunstwerkjes.