• De hertog van Gelre arriveert te paard.
• De hertog van Gelre arriveert te paard. Foto: Kasteel Ammersoyen

Ammersoyen Middeleeuws Bewoond

ammerzoden • De Hertog van Gelre logeert op Eerste en Tweede Pinksterdag met zijn hele hof in Kasteel Ammersoyen.

Alle middeleeuwse vertrekken zijn op die dagen bewoond zoals in het jaar 1400. De hertog en hertogin komen te paard aan op Ammersoyen, aangekondigd door blazuinblazers en herauten. Even later arriveert ook hun gast: hertogin Johanna van Brabant. Zij is uitgenodigd voor een prachtig banket in de Ridderzaal. Iedereen heeft de gelegenheid dit bijzondere schouwspel vol rituelen en vermaak van dichtbij mee te beleven. Vanuit de keuken worden de wonderlijkste gerechten naar de Ridderzaal gedragen.

Middeleeuwse personages

Bij de veldkeukens op de voorburcht is te zien hoe het banket voorbereid wordt door koks, vleesmeesters en keukenmeiden. Op het buitenterrein staat ook de markt. Hier lopen overal middeleeuwse personages rond, van het gewapend escorte tot ezeldrijvers. Op de markt staan vele ambachtslieden, zoals mandenvlechters, een pottenbakker en zelfs papiermakers. De valkenier is er met zijn uilen, valken en een gier. Meerdere keren per dag zijn er demonstraties zwaardvechten en boogschieten en jong en oud kan meedoen aan workshops. Er is live middeleeuwse muziek en er zijn hapjes en drankjes te koop.

Het kasteel is op beide dagen geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De entree is voor volwassenen 10 euro, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar 8,50 euro en voor kinderen van 0 t/m 3 jaar gratis. Meer informatie staat op:

q www.middeleeuwsammersoyen.nl