• Ondanks de nederlaag dicht Roda Boys zich nog volop kans toe voor de return.
• Ondanks de nederlaag dicht Roda Boys zich nog volop kans toe voor de return. Foto: Gerald van Zanten

Roda Boys lijdt pijnlijke nederlaag, maar is verre van kansloos

'Ze voelen dat het nog niet gedaan is'

aalst • De spelers van de thuisploeg sjokken met het schaamrood op de kaken naar de kleedkamer, terwijl DBGC en haar fanatieke aanhang het eigen clublied over sportpark De Maaskant laten schallen. De formatie uit Oude-Tonge sleepte een paar minuten geleden in de blessuretijd de overwinning binnen en dat komt hard aan in Aalst. Temeer omdat Roda Boys nagenoeg de hele wedstrijd onder controle had. Het stemt tot grote tevredenheid bij DBGC'er Robert Koster, die grif toegeeft dat de zege niet helemaal terecht is: "Het is een beetje gestolen, maar dat zijn wel de lekkerste overwinningen. Aan de andere kant; wij hebben zelf heel weinig weggegeven. Ik verwachtte een gelijkwaardige tegenstander en dat klopte ook wel. Zij zijn niet beter dan wij."

Baas

Daar denkt Roda Boys-trainer Pieter Tuns wezenlijk anders over: "Het voetbal was van ons. Zonder honderd procent kansen te krijgen, zijn we negentig minuten de baas geweest. We waren beter, maar we verliezen wel. Zij juichen, dat snap ik, maar echt gerust kunnen ze niet zijn", beschouwt Tuns alvast voor op de wedstrijd van zaterdag.

Zijn ploeg moet op het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee winnen om in de race te blijven om promotie naar de eerste klasse. Een duidelijke en volgens de trainer ook haalbare doelstelling: "Dit is een teleurstelling voor de jongens, maar ze voelen dat het nog niet gedaan is. Zaterdag zullen we waarschijnlijk weer de wedstrijd moeten gaan maken en dan moeten we het geluk mee hebben dat we op voorsprong komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we niet verliezen als we dan weer de bovenliggende partij zijn."

Nils Loef deelt die mening. De 19-jarige watervlugge aanvaller was in de competitie een plaag voor menig verdediging en die vorm trekt hij ook met verve in de nacompetitie door. Tot doelpunten of assists leidden zijn acties tegen DBGC tot zijn teleurstelling niet: "De eindpass was vandaag te vaak niet goed. Dat moet zaterdag beter. Als we daar weer zo beginnen en gelijk de druk erop houden, dan weet ik zeker dat we twee keer moeten kunnen scoren", aldus Loef, die na de laatste competitiewedstrijd werd bekroond met de prijs voor speler van het seizoen. Hij ziet het als een eer, maar tegelijkertijd als bijzaak: "Da's natuurlijk een mooie prijs, maar dat was vorige week. Nu is er nog één belangrijke week waar ik mee bezig ben en ik hoop dat we daar nog twee weken aan vast kunnen plakken."

Beide elftallen betraden het veld zaterdagmiddag onder de opzwepende klanken van 'Eye of the tiger'. De spanning was voelbaar vanwege de grote belangen. Beide supportersgroepen zorgden met vuurwerk en een mengeling van rode en blauwe rook voor een sfeervolle nacompetitie-ambiance.

Na een fase van aftasten tekende DBGC-topscorer Jeroen Sep de openingstreffer aan. Die goal liet de wedstrijd ontbranden. Een vermakelijke fase met kansen over en weer brak aan, maar een gelijkmaker zou nog tot de 51e minuut op zich laten wachten. Toen was het Christian van Aalst die een voorzet van gelegenheidsaanvoerder Mike Scholten tot doelpunt promoveerde.

Vanaf dat moment was het Roda Boys wat de klok sloeg. Vanaf de tribune aangemoedigd en gecoacht door de geblesseerden Bart Goesten en Toby Tan werd er flinke druk uitgeoefend op de defensie. De twee ontbrekende sterkhouders hadden overigens zelf ook een spandoek gefabriceerd met daarop de tekst "Geef Goesten en Tan wat te juichen als twaalfde man", maar dat juichen bleef maar beperkt tot één keer. De blauwe muur gaf na de 1-1 namelijk geen krimp, waardoor een puntendeling niet te vermijden leek.

Dat was echter buiten Wilko Pulleman gerekend, die in de tweede minuut van de blessuretijd scoorde uit een hoekschop van Sep. De 39-jarige verdediger verschafte zijn ploeg daarmee een ideale uitgangspositie voor de thuiswedstrijd.

Martin van Hemert