• In 2014 was het prachtig weer tijdens de Kunstmarkt.
• In 2014 was het prachtig weer tijdens de Kunstmarkt. Foto: Kunstmarkt Heerewaarden

Taco Dibbits opent Kunstmarkt

heerewaarden • Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum en weekendbewoner van Heerewaarden, opent zondag 21 mei om 11:30 uur de vijfde Kunstmarkt.

Hij loopt geflankeerd door Herivvarda over de markt naar de plek waar het kunstwerk van Joris Baudoin in werking wordt gesteld. Vervolgens gaat de markt van start met vijftig kunstenaars, die verschillende disciplines tonen.

Een bijzonder project is het scholenproject Catwalk. De leerlingen van De Tweestromenschool in Heerewaarden, De Oversteek uit Dreumel, De Pollenhof uit Hedel en De Hoeksteen uit Well hebben onder leiding van regionale kunstenaars outfits gemaakt van lappen en todden. De werken zijn te bewonderen in de kerk en een selectie wordt om 15:00 uur geshowd op de catwalk.

Tijdens de markt zijn er diverse workshops voor kinderen en andere activiteiten. Levend standbeeld 'Penny for your Thoughs' zorgt voor een theatrale invulling en er is live muziek van o.a. het duo 'Tout en Claire' (gitaar en klarinet), de twee zingende dames 'Rondom Gelukkig' uit Zaltbommel en blues/popband 'The Reminders'.

De Kunstmarkt heeft een artisanale sfeer, dat komt door de omgeving en opstelling van de kramen rondom de kerk en het oude schoolplein geflankeerd door enorme kastanjebomen. En natuurlijk door de aankleding van de markt met gezellig terras en de omlijsting van muziek en theater.

De markt duurt van 11:30 tot 17:00 uur. Kijk op de website voor meer informatie.

q www.kunstmarktheerewaarden.nl