Teasdiale wint tijdrit

zaltbommel • Josh Teasdiale uit Tongeren heeft vorige week maandag de eerste van de drie tijdritten van Wielervereniging Salt-Boemel gewonnen.

Hij reed 47,91 km/u. Corné Verhoeks uit Zuilichem was de beste Bommelerwaardse rijder, hij eindigde als derde met 45,25 km/uur. Danique Spekle uit Zaltbommel was de snelste dame (37,98 km/uur).

Veertig deelnemers

De eerste rit ging van Zaltbommel naar Brakel over de dijk met een afstand van 11,1 kilometer. Totaal waren er veertig deelnemers voor dit evenement.

De deelnemers zijn verdeeld over vijf klassementen: licentiehouders, niet-licentiehouders, dames, jeugd en de snelste renner van WV Salt-Boemel. Beste 'Boemel' was Dennis van de Laar uit Hedel (40,65 km/uur).

De volgende tijdrit is 22 mei. De start is op de kruising Jan Stuversdreef-Brakelsestraat te Kerkwijk. De tweede wedstrijd heeft een afstand van 20,2 kilometer en bestaat uit twee rondes. Het parkoers is Brakelsestraat, Delwijnsestraat, Eendenkade, Zeedijk en dan Jan Stuversdreef.

Inschrijven en nummers ophalen is ter plaatse van 18.15 tot 18.30 uur. De eerste renner start om 19.00. Renners die ingeschreven staan ontvangen vooraf de startlijst. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per keer of 10 euro voor de cyclus.

Nieuw leven

Na een afwezigheid van drie jaar hebben heeft Wielervereniging Salt-Boemel uit Zaltbommel de tijdrijcyclus weer een nieuw leven ingeblazen. Dit jaar is de 24e editie.


q tijdrijderscup.salt-boemel.nl