• Deze en nog veel meer foto's zijn te zien op de tentoonstelling.
• Deze en nog veel meer foto's zijn te zien op de tentoonstelling.

Donateurs bedankt in beeld en geluid

rossum • Fanfare Juliana en Oranjevereniging Rossum bedanken hun donateurs dit jaar met een bijzondere fototentoonstelling en het jaarlijkse donateursconcert.

De fototentoonstelling wordt zaterdag 20 mei om 12:00 uur in dorpshuis De Parel geopend door burgemeester Henny van Kooten. Te zien is een selectie van ruim duizend foto's uit het tienduizenden grote foto-archief van Hennie van Gameren en uit het archief van de helaas overleden Broer Cretier. Naast de foto's worden continue vier oude films gedraaid, waarin nog nooit vertoonde beelden zitten. De tentoonstelling is zaterdag op van 12:00 tot 21:00 uur en zondag 21 mei van 10:00 tot 18:00 uur.

Foto-fietstocht

Zaterdagmiddag kunnen bezoekers meedoen aan een speciale foto-fietstocht, inschrijven vanaf 13:30 uur. De tocht gaat door de omgeving van Rossum en Hurwenen, de foto's uit de tentoonstelling spelen er een belangrijke rol in. De prijsuitreiking zal rond 17:30 uur zijn.

Donateursconcert

Het jaarlijkse donateursconcert is dit jaar op zondag 21 mei om 11:00 uur. Het programma bestaat dit jaar grotendeels uit arrangementen die aan Fanfare Juliana geschonken zijn door diverse inwoners van Hurwenen en Rossum. Tevens brengt de fanfare arrangementen in het teken van de fototentoonstelling zoals 'Foto van Vroeger' en het mooie 'Rossumse' arrangement 'Het Dorp' gezongen door Martin Schaaij. Een klein ensemble, samengesteld uit leden van de fanfare, brengt het prachtig stuk 'Just a Closer Walk' ten gehore.