• Bart Geurts maakte zaterdag het enige doelpunt.
• Bart Geurts maakte zaterdag het enige doelpunt. Foto: Gijs van Tuijl

GVV'63 na één jaar terug in derde klasse

gameren/hellouw • Het duurde tot de laatste speelronde, maar het kampioenschap voor GVV'63 was zaterdag dan toch definitief een feit. De gedoodverfde titelfavoriet had ruim genoeg aan een zwaarbevochten zege op het taaie ASH om na één jaar weer terug te keren in de derde klasse.

Het was zaterdagmiddag in Hellouw zoals vooraf aangekondigd een zware wedstrijd voor de ploeg van het trainersduo Jan van Setten/Gilberto Smit. ASH is altijd een lastige opponent en dat bleek ook nu weer het geval. Pas na een uur spelen viel de eerste goal van de wedstrijd en die kwam op naam van Bart Geurts. Hij kopte een voorzet van Daniel Gonçalves prima binnen. Het bleek de winnende goal te zijn, waarna de vreugde in Hellouw en later in Gameren dan toch kon losbarsten. Smit zag dat de titelstress zich in de beginfase meester had gemaakt van zijn manschappen: "We hadden moeite met ASH, dat altijd een moeilijke tegenstander is. Misschien hadden de jongens ook wel wat last van kampioenkoorts. Gelukkig hebben we het in de tweede helft rechtgezet. We kregen veel kansen en scoren één keer. Minimaal, maar wel genoeg voor het kampioenschap."

Groots en meeslepend was het dit seizoen van GVV'63-zijde overigens wel vaker niet. Het was voornamelijk de breedte van de selectie die de titel veiligstelde, vindt Smit: "Dit kampioenschap is de prestatie van het collectief. We hebben er heel hard voor gewerkt en als het dan uiteindelijk lukt is de ontlading groot." Met het kampioenschap is als vanzelfsprekend ook promotie naar de derde klasse een feit; de afdeling waaruit GVV'63 vorig jaar nog roemloos degradeerde. "Ik vind het knap dat je na twee degradaties weer gelijk promoveert. Dat is een ontzettend groot compliment naar de groep. Er zijn weinig teams die gelijk weer terugkomen en dat is ons gelukt. Nu moeten we kijken wat het in de derde klasse gaat worden, maar ik verwacht daarin middenmoter te kunnen zijn. Maar goed; eerst handhaven en dan zien we het wel."

Dat de winnende goal bij ASH uitgerekend van Bart Geurts kwam, die vorige week tegen Kerkwijk pas tien minuten voor tijd zijn opwachting maakte, was een uitstekend voorbeeld van de ruime keuze die Smit en Van Setten, voornamelijk in aanvallend opzicht, dit seizoen hadden. Volgend seizoen zal de matchwinner van zaterdag daar geen deel meer van uitmaken. Hij liet na de wedstrijd weten per direct te stoppen. "Ik heb het te druk met mijn werk en ik wil wat meer gaan tennissen. Het is voor mij onmogelijk om twee sporten tegelijk te doen, dus ik stop met voetballen. Ik heb persoonlijk ook geen superseizoen gedraaid." Des te specialer is dus zijn rol als maker van de winnende goal vandaag. "Dat voelt gewoon heel lekker. Iedereen had verwacht dat we kampioen zouden worden en het is fijn dat we dat hebben waargemaakt. Wij zijn in mijn ogen de terechte kampioen."