Regioturnsters naar districtskampioenschap

regio • Twee turnsters van Hamarithi, één van Trios en één van GTV Ammerzoden hebben zich dit weekend tijdens de regiofinale in Amersfoort geplaatst voor het districtskampioenschap in Amsterdam.

Hamarithi-leden Marieke van den Broek, Charlyse Uleman en Esra Kostense kwamen in actie bij de junioren divisie 5. Aukje de Haan turnde in een categorie hoger, bij de junioren divisie 4. Charlyse en Aukje kampen al langere tijd met blessures en ziekte, waardoor het optimaal trainen er niet in zat.

De meiden begonnen alle vier de wedstrijd op vloer, waar mooie oefeningen werden getoond op muziek. Op sprong behaalde Aukje met haar overslag over de pegasus 10,675. Esra turnde zich naar de tweede plaats op brug. Zij imponeerde de jury door krachtig door te turnen en de kip met salto te combineren. Dit zorgde voor 11,950 punten. Zij stond aan de top, totdat het onderdeel balk moest worden geturnd. Helaas moesten zowel Esra, als Charlyse en Aukje een val incasseren.

Marieke ontving voor haar mooie prestatie de zilveren medaille. Esra greep net mis en werd zesde. Charlyse eindigde op plaats 23 en Aukje op plaats 32. De top 18 mag zich op 20 mei opnieuw gaan bewijzen op het Districtskampioenschap in Amsterdam.

Trios

Ook Daphne Termeer van SV Trios uit Rossum zal daarbij zijn. Ondanks twee weken meivakantie, turnde Daphne deze wedstrijd erg goed. Helaas een val van de balk, maar verder erg nette scores. Dit leverde haar een achtste plaats en doorstroming naar de districtsfinale in Amsterdam op.

GTV Ammerzoden

Cindy de Weert en Veerle Mebius van GTV Ammerzoden toonden zaterdag ook hun regiofinale in Amersfoort. Ze turnden beiden goede oefeningen en in het deelnemersveld van 35 meiden, behaalden Cindy een elfde en Veerle (door een val in één van haar oefeningen) een 23e plek. Cindy stroomt met deze uitslag door naar de districtfinale in haar klasse.