Aalburgs wielerfeest barst weer los

wijk en aalburg • De internationale top van het vrouwenwielrennen staat aanstaande zaterdag 13 mei weer aan de start van de Rabobank 7-Dorpenomloop Aalburg.

De omloop is het hoofdnummer van de elfde editie van het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg, waarvan het programma zaterdagmorgen al begint. Voor de Nieuwelingen-meisjes en Junioren-dames staat de Marianne Vos Classic op het programma en ook handbikers rijden deze dag een wedstrijd. 's Middags vindt de Rabobank Dikke Banden Race plaats.

Vanaf 8.30 uur start vanaf d'Alburcht de Marianne Vos Classic Toertocht voor dames, een rit van 110 kilometer door o.a. het Land van Heusden en Altena.

Ook kunnen er afstanden van 50 en 75 kilometer gefietst worden. Voor zowel dames als heren met een beperking is er een route van 50 en 25 kilometer uitgezet. Om 14.00 uur worden op het podium de Elite-dames aan het publiek gepresenteerd.

Die starten om 15.15 uur vanaf de Bergstraat in Wijk en Aalburg voor drie grote en drie kleine omlopen - in totaal 120 kilometer - door de zeven Aalburgse kerkdorpen.

Blikvanger

De Rabobank 7-Dorpenomloop Aalburg is de absolute blikvanger van het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg.

De tocht maakt deel uit van de KNWU-topcompetitie voor Elite-vrouwen, onder wie Marianne Vos zelf. Het is bovendien een internationale UCI .1.2 wedstrijd. Rond de klok van 18.15 uur wordt de finish verwacht.

Aan de vooravond van het wielerfeest wordt vrijdag 12 mei de meest ondernemende vrouw van Altena gekozen op het gemeentehuis in Wijk en Aalburg.


q www.wielerevenementenaalburg.nl