Goed idee op bierviltje welkom bij Maasdriel

maasdriel • De beste ideeën passen op de achterkant van een bierviltje. Met die gedachte maakt de gemeente Maasdriel onder meer via kartonnen onderzettertjes reclame voor de campagne 'Goed idee, doe er iets mee'.

Met de campagne wil de gemeente inwoners er bewust van maken dat ze zelf initiatieven kunnen ontplooien om het leven in hun dorp of wijk prettiger te maken. De tijd dat de gemeente alles regelde, is immers voorbij. Maasdriel ondersteunt inwoners die een goed plan hebben met geld en kennis.

Een initiatief kan rekenen op maximaal 750 euro. Het moet ingediend worden door minimaal drie inwoners of een vereniging of stichting. Als het gaat om een gezamenlijk plan van meerdere organisatoren is het maximumbedrag 1750 euro. Er is voor dit jaar 60.000 euro beschikbaar en voor volgend aar 36.000 euro. Per kwartaal geldt 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. Binnen zestien weken na toekenning van het budget door de gemeente moet de aanvrager gestart zijn met de uitvoering.

De gemeente gaat vanaf komende week actief reclame maken voor 'Goed idee, doe er iets mee'. "Er zijn posters, flyers, folders en dus die bierviltjes. Ik zou het leuk vinden als er echt initiatieven binnenkomen via die viltjes", verheugt wethouder Anita Sørensen zich al bij voorbaat. "We nodigen mensen met een serieus idee dan graag uit voor een gesprek."

Diverse initiatieven lopen al. Zo is in Well onlangs een dorpskrant van start gegaan. Sørensen: "Dat was al voordat deze subisideregeling er kwam, maar met een kleine bijdrage kunnen we zo'n initiatief wel een duwtje in de rug geven." Ook de komst van de 'social sofa' in Rossum die zaterdag is onthuld (zie de foto hieronder, red.) is door de gemeente ondersteund.

De gemeente is ook bezig met een tour door alle dorpen. Ook tijdens die bezoeken zijn al veel ideeën boven komen drijven. "In totaal lopen er nu 38 initiatieven in het kader van 'Goed idee, doe er iets mee'. Sommige nog heel pril, sommige al flink uitgewerkt."

Janneke Boogaard