Debat moskee en kerken over 'kansen krijgen'

zaltbommel • Vereniging Al Amal uit Zaltbommel organiseert samen met het Anker, Sint Maarten, Raad van Kerken en stichting Kompas op 18 mei een Bommels debat 'kansen krijgen kansen pakken'.

Het doel van het debat is het vergroten van wederzijds begrip en respect tussen de verschillende inwoners van de gemeente Zaltbommel. Met het bespreekbaar maken van problemen is dit debat een aanzet voor een open dialoog tussen de inwoners van onze gemeente. De initiatiefnemers willen hiermee een bijdrage leveren aan een leefbare en veilige woonomgeving voor iedereen in de gemeente.

Stellingen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld 'Discriminatie is geen taboe meer' en 'Ik voel mij veilig in Zaltbommel'.

Het programma op 18 mei begint om 19.30 uur met de inloop, om 19.45 uur zal het debat starten dat duurt tot 22.00 uur. Johan Cahuzak zal het debat leiden. Na afloop is er gelegenheid voor informeel samenzijn. De avond wordt gehouden in de brede school De Waluwe, ingang Fiep Westendorpplein. Iedereen is welkom.