• Olijfgroen is een toepasselijke kleur voor Jocelyns Deli.
• Olijfgroen is een toepasselijke kleur voor Jocelyns Deli. Foto: Lya Cattel

Jocelyns Deli van start in de Waterstraat

zaltbommelJocelyn Wehkamp heeft zaterdag haar delicatessenwinkel Jocelyns Deli in de Waterstraat te Zaltbommel geopend. Tot voor kort was daar Bert van den Berg gevestigd met hengelsportartikelen.

Na een grondige verbouwing onderging de winkel een complete metamorfose en dat resulteerde in een uiterst smaakvol geheel met gebruik van aanwezige bouwelementen. Een oude stenen muur achterin de winkel werd intact gelaten. De kleur groen die is gebruikt harmoniseert uitstekend met de producten.

Jocelyn Wehkamp - familie van de oprichter van het bekende postorderbedrijf - heeft op de hotelschool een horecavakopleiding gehad en werkte geruime tijd bij een gerenommeerd partycatering- en evenementenbedrijf. Ooit een eigen zaak te kunnen beginnen was een grote wens die ze al jaren koesterde.

Het besluit om een delicatessenzaak te starten werd mede ingegeven door haar bijzondere interesse in mediterrane producten. Waren uit die regio zijn dan ook ruimschoots vertegenwoordigd. Uiteraard is een passende Italiaanse, Franse en/of Spaanse wijn ook verkrijgbaar. Daarnaast treft men ook waren aan welke uit de eigen regio komen zoals onder andere confituren van de Mariënwaerdt uit Beesd. De bedoeling is dat er aan veel producten recepten zullen worden gekoppeld.

Zelf tappen

Diverse smaken azijn kunnen worden getapt uit glazen kolven. Ook is er een ruime keus in hoge kwaliteit olijfoliën welke uiteraard geproefd kunnen worden. De verswaar vitrine met onder andere olijven, tapenades en salades heeft als achtergrond een wand met witte, rechthoekige tegels welke vroeger achter de toonbank bij veel slagerijen te zien was.

Jocelyn benadrukt dat ze vooral een laagdrempelige winkel wil zijn waar iedereen van harte welkom is en dat men vanzelfsprekend ook met vragen over producten bij haar terecht kan.

Lunchroom

De nog aanwezige ruimte achter de winkel zal in de nabije toekomst worden ingericht als lunchroom waar men terecht kan voor een hapje en drankje.

Jocelyns Deli is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 09.30 tot 17.30 uur. Op de vrijdagse koopavond is de winkel geopend tot 21.00 uur.


Frans van den Heuvel sr.