• Jordy van Tuijl schiet de winnende 2-1 binnen.
• Jordy van Tuijl schiet de winnende 2-1 binnen. Foto: Gijs van Tuijl

GVV'63 neemt belangrijke horde

gameren • GVV'63 heeft een belangrijke horde genomen in de titelstrijd door concurrent Arkel met 2-1 te verslaan. De ploeg van trainer Jan van Setten staat nu tweede met nog een wedstrijd tegoed en kan daardoor Herovina nog op de ranglijst passeren. Het resterende programma oogt niet moeilijk.

"Maar makkelijk zal het echter zeker niet worden", waarschuwde Van Setten. "De druk op de jongens neemt ook toe." Dat was zaterdag zichtbaar. "We brachten in de eerste helft te weinig. Vervolgens pakte de wissel goed uit en hadden we met Richan Kreling in de spits meer power."

Voor rust had Arkel het voor het zeggen en kwam via Niek Trappenburg op voorsprong. Op slag van rust redde Matthijs Libbers zijn ploeg door een bal van de lijn te halen. In de tweede helft kwam Daniël Goncalves erin en in korte tijd stond het ineens 2-1. Zijn vrije trap werd binnengewerkt door Bjorn van Bruchem. Bij een inzet van hem op de paal was Jordy van Tuijl attent.