• Oranje boven tijdens de Koningsspelen.
• Oranje boven tijdens de Koningsspelen. Archieffoto: aangeleverd

Vijfde Koningsspelen voor Franciscus

zaltbommel • Voor de vijfde maal op rij neemt de Franciscusschool deel aan de Koningsspelen op vrijdag 21 april. Het is een echt sportfestijn geworden.

Koning Willem-Alexander is een groot sportliefhebber. In het tweede jaar van de Koningsspelen ontstond dan ook bij de ouderraad van deze school het idee om van dit festijn een echte sportactiviteit te maken. Toen werd voor het eerst op de oude locatie van Nivo Sparta de Koningsspelen gevierd met twee Bommelse sportclubs.

In de loop der jaren is dit idee verder uitgebreid. Dit jaar geven de volgende acht Bommelse sportclubs: Nivo Sparta (voetbal), MHC Bommelerwaard (hockey), Bodyline (bootcamp), Fitline (circuittraining), Balletschool Paulette Willemse (dansen voor groep 3 t/m 5), Djazz Dance Centre (groep 6 t/m 8), Ardito ( basketbal) en Sport BSO Bommelerwaard acte de présence op de nieuwe velden van Nivo Sparta.

Een trotse directeur Martijn van Woerkom over het lustrum: "Deze traditie is een mooi voorbeeld van ouderbetrokkenheid. Ouders maken samen met leerkrachtenteam en Zaltbommelse verenigingen van bewegen een feest."

De groepen 1 en 2 blijven op school en starten met het traditionele koningsontbijt. Voor hen worden ook workshops georganiseerd. Variërend van een spel in de rimboe, funkey hockey, acrobatiek in het circus tot springen en spelen tijdens Hollandse spelletjes.

Ook veel andere scholen geven invulling aan de Koningsspelen. De Fonkelsteen en De Walsprong bijvoorbeeld gaan lekker bewegen op het Parkeiland.