• Jochem Roding (links) in duel met Gijsbert van der Zalm. Bart Geurts kijkt toe. Foto: Gijs van Tuijl

GVV'63 blijft door zege bij Well kampioenskandidaat nummer 1

'Het ging vandaag niet zoals we wilden'

well • Waar koploper Herovina recentelijk nog kostbare punten liet liggen bij Well, was 'runner-up' GVV'63 wel op zijn hoede. De titelstrijd bovenin de vierde klasse D blijft daardoor ongemeen spannend. Aangezien Herovina zaterdag ook wist te winnen, op bezoek bij Kerkwijk, blijft het verschil twee punten. Daarbij moet opgemerkt worden dat GVV'63 een wedstrijd minder heeft gespeeld en het lot derhalve nog in eigen hand heeft. Gilberto Smit, onderdeel van het trainersduo aan de zijde van GVV'63, was in Well na afloop dan ook bovenal opgelucht dat de drie punten naar Gameren mee mochten: "Het was niet zo'n beste wedstrijd. Het ging vandaag niet zoals we wilden, maar het was van beide kanten een rommelwedstrijd. In de rust hebben we gezegd; als je mee wil doen bovenin en je hebt kampioensaspiraties, dan moet je dat ook laten zien. Dan hoop je dat er een andere 'mindset' komt. Er was in de tweede helft in ieder geval wel iets meer passie en strijd. We zijn niet tevreden over ons spel, maar je haalt wel drie punten tegen een tegenstander die op en top gemotiveerd is om tegen ons te voetballen. Die gaan mee naar huis en die koesteren we."

Vanwege een mogelijk kampioenschap van het eerste vrouwenelftal van Well was de aftrap op een volgepakt sportpark De Hoef naar 15:00 uur verplaatst. GVV'63 nam al direct het heft in handen, maar waar Stefan Blom, Bart Geurts en Nick Ekelmans binnen een tiental minuten verzuimden de score te openen, besloot Well een helpende hand toe te steken. Niels Kraay passeerde met een doorkopbal de uitkomende Nick van Hemert, die daardoor op het 'verkeerde' been stond en daardoor het eigen doelpunt van de Well-aanvoerder niet kon voorkomen. Na die onfortuinlijke 0-1 leek het net alsof beide ploegen dachten dat de wedstrijd om half drie was begonnen, want na een kwartier hielden ze rust. Zelfs de doorgaans rumoerige Well-aanhang kwam niet verder dan "In de tweede helft kan het alleen maar beter"; een uitspraak die het predicaat 'Ziggy-diploma-waardig' verdient. Slechter was namelijk onmogelijk.

Na rust werd de strijd wat intenser. Jochem Roding slaagde er niet in om te scoren en Well kreeg vervolgens via een kopbal van de eerste doelpuntenmaker de grootste kans van de wedstrijd. In twee instanties bleek Maikel van Tuyl een te grote sta-in-de-weg voor Kraay. Tien minuten daarna zorgde een lange uittrap van Van Tuyl voor miscommunicatie in de Well-defensie en Richan Kreling profiteerde daar gretig van door met een fraaie boogbal de marge naar 0-2 te tillen. Geurts kreeg tien minuten voor het eindsignaal zijn tweede gele kaart voor aanmerkingen op de leiding, maar Well wist die man-meer-situatie niet uit te buiten. Sterker nog; in de slotseconde kwam GVV'63 op typerende wijze nog op 0-3. De koud ingevallen Daniel Bouma zette vanaf de rechterflank laag voor. Karim Kaaouass miste, maar daarachter was het de eveneens ingevallen Jaap van der Laar die de bal ongelukkig achter de eigen goalie werkte.

Bij de ploeg van Edwin van de Braak was de spoeling dun en dus was het voor hem een flinke puzzel om een opstelling te fabriceren. De doorgaans dreigende Danny Keijnemans was vanwege een knieblessure niet van de partij. Een flinke aderlating, vindt ook de trainer, die door de schaarste qua aanvallers noodgedwongen met twee spitsen moest spelen: "Dat is gewoon heel belangrijk. Als je het moeilijk krijgt tegen een GVV'63 dat druk geeft, dan kun je altijd een lange bal op Danny geven. Hij kan van niks iets maken. Van zulk soort voetballers heb je er maar één."

Desalniettemin zag Van de Braak dat er kansen op de gelijkmaker lagen: "'Gameren' begon heel overtuigend met drie kansen in vijf minuten. Toen we door die fase kwamen dacht ik dat we door konden pakken, maar dan valt via zo'n eigen doelpunt de 0-1. Na die goal gaat Gameren lakser voetballen, maar daar profiteren we niet genoeg van. We willen wel, maar willen en kunnen zijn twee verschillende dingen."