• Trainers Harald van Deelen en Bernard Scully kennen alle ins en outs bij HRC'14.
• Trainers Harald van Deelen en Bernard Scully kennen alle ins en outs bij HRC'14. Foto: Lya Cattel

Bij HRC'14 wordt weer gelachen

hurwenen • Onder leiding van het trainersduo Harald van Deelen en Bernard Scully staan alle neuzen weer in de goede richting. Zij namen in februari, eerder dan gepland, het roer over van Coen Burg en Peter Netten bij de hekkensluiter in 4E. "In de eerste doelstelling zijn we inmiddels in geslaagd. Er wordt weer gelachen en ze vinden de trainingen ook weer leuk", vertelt Van Deelen.

Harald van Deelen en Bernard Scully. Rossumer Van Deelen (47) voetbalde zijn hele leven bij Rossum, trainde er jeugdteams en was in 2015 al eens stand-in na het vertrek van Marcel Helderton. Hurwener Scully (51), met roots in Ierland en vanwege de liefde in de Bommelerwaard terecht gekomen, voetbalde ooit bij Alem en trainde bij Hurwenen zowel de dames en als jeugdteams. Het is een perfect duo voor de fusieclub. Kortom: het matcht en ze kennen de fusieclub door en door.

Sinds hun aantreden is er ook qua prestaties van een stijgende lijn sprake. Drie keer werd er weliswaar verloren maar dat was tegen clubs uit de bovenste helft. Drie keer werd er gelijkgespeeld en afgelopen zondag uit bij Beesd was de eerste overwinning onder het nieuwe bewind een feit. "Dat hebben we ook flink gevierd", glimlacht Van Deelen.

Ook wat omzettingen in het team hebben vruchten afgeworpen. "We kregen veel te veel doelpunten tegen omdat we op het middenveld werden overlopen", leggen Van Deelen en Scully om beurten uit. Ook werd nieuw bloed in de vorm van jeugdspelers ingebracht: Nick van den Boom, Roan van Doorn, Tom Pouw en Marnix van Suijdam. Zowel Van Deelen als Scully kennen de jeugdteams als hun eigen broekzak. "Er is een aantal goede jeugdspelers. Die instroom willen we de komende jaren proberen voort te zetten", legt Scully uit. "Ik voorzie dat we op termijn een goede vierdeklasser kunnen worden met louter eigen jongens", vult Van Deelen aan.

Van Deelen en Scully vormen een duo dat elkaar goed aanvoelt. Van Deelen: "Ik ben dan wel de hoofdtrainer maar we doen alles samen. Ik was blij dat Bernard bereid was in te stappen."

Om nog wat meer body te krijgen hopen ze bij de fusieclub dat spits Berry van Maren (nu nog WNC) volgend seizoen aanmonstert. Zijn scorend vermogen is meer dan welkom. "Berry is een ideale aanvulling op het team. Een dragende speler voor ons die onze jongens ook beter kan maken."

Nog steeds prijkt de naam HRC'14 onderaan in 4E. Er is onduidelijkheid over de degradatieplaats(en). "We weten ook niet het fijne. Er is al een oneven aantal clubs en Rhelico gaat op zaterdag voetballen. Iedereen beweert dat er daardoor geen directe degradatie is. Wel nacompetitie." Als dat het geval is, zijn Deelen en Scully optimistisch over de kansen van HRC'14. "Dat gaan we dan klaren", volgt er in koor.