Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

1 Mozes? Is dat niet een vreemde artiestennaam?

Hans de Vries uit Kerkdriel zet een punt achter zijn loopbaan als DJ Mozes. Veertig jaar reisde hij als entertainer samen met zijn vrouw half Europa door.

Hans: "Ik wilde vroeger eigenlijk dominee worden, maar daar is het niet van gekomen. Dan maar discjockey met een Bijbelse naam."

2 Wat waren hoogtepunten in die veertig jaar?

Hans: "In hoogtijdagen trad ik zes keer per maand op in Blegië. Ik heb dertig jaar het entertainment verzorgd tijdens het WK Wielrennen. Ook in Spanje, Italië, Denemarken en de wintersportlanden hebben we mooie feesten meegemaakt. De buitenlandse optredens heb ik de afgelopen twee jaar al afgebouwd."

3 Waarom stopt u ermee?

Hans: "Ik heb helaas te veel lichamelijke klachten. Tja, ik ben ook bijna 77. Wat wel mooi is, is dat mijn zoon ook draait en mijn kleinzoon van elf ook al."

4 Wanneer is uw laatste optreden?

Hans: "Op Koningsdag ben ik met mijn vrouw Antoinette nog in een verzorgingshuis in Tiel en op 12 mei op een familiefeest in Deurne. Bij die familie zijn we de afgelopen dertig jaar wel vier of vijf keer geweest."

5 En daarna?

Hans: "Gelukkig hebben Antoinette en ik nog ons programma op 100% Music. Iedere maandag van 9.00-16.00 uur draaien wij daar. Het is een digitale zender, alle dj's maken hun programma vanuit huis. We hebben luisteraars tot in Portugal. Mensen hoeven ons dus nog niet helemaal te missen en kunnen luisteren via www.100procentmusic.nl."