• Het nieuwe album van Gerald Troost heet 'Witte Vlag'.
• Het nieuwe album van Gerald Troost heet 'Witte Vlag'.

Gospelzanger Gerald Troost in theater

zaltbommel • Gospelzanger Gerald Troost staat op zaterdag 22 april op het podium van theater De Poorterij.

Gerald Troost verzorgt wekelijks optredens met een voltallige begeleidingsband of in een kleinere setting. Hij heeft opgetreden op de EO-jongerendag, Flevo Festival, Yorin, Radio 2, Radio 3 en verschillende regionale omroepen. Verder verzorgt hij regelmatig optredens op scholen, koorjubilea, bruiloften en kerkdiensten.

Hij is in 1978 geboren in het Overijsselse Hasselt, maar verhuisde op 1-jarige leeftijd naar Veenendaal. Toen hij 4 jaar oud was, kreeg hij van zijn vader zijn eerste muziekles en tegen de tijd dat hij 7 jaar was, speelde hij klassieke pianomuziek. Op zijn 14e richtte de jonge zanger zijn eerste bandje op en schreef hij zijn eerste liedjes. Als 15-jarige werd hij verliefd op Nelinda Koudijs. Ze zijn nu al jaren getrouwd en hebben samen drie kinderen. Nelinda zingt mee in de band, is co-writer van een aantal songs en helpt bij administratie.

Het nieuwste album van Gerald heet 'Witte Vlag' en gaat over een eerlijk en persoonlijk proces van loslaten en vertrouwen. Over zijn missie zegt Gerald: "Ik wil heel graag mensen wijzen op de schoonheid van het evangelie en ik besef dat mijn muziek krachtiger wordt als ik Jezus centraal zet in al mijn activiteiten en producten. Ik wil laten zien wat God in mijn leven heeft veranderd. Zij liefde voor mij is de drijfveer waaruit ik leef. Geloven is voor mij niet achterhaald of saai, maar avontuurlijk en van levensbelang."

Het optreden begint om 20:15 uur, entree: 15 euro.

q www.de-poorterij.nl