• Er deed een recordaantal bedrijven mee.
• Er deed een recordaantal bedrijven mee. Foto: Lya Cattel

Promenadeloop: bijna 11.000 euro

zaltbommel • De achttiende editie van de Promenadeloop bracht zaterdag bijna 11.000 euro op voor Stichting Roparun, voor mensen met kanker.

"Vlak voor de start van de Prestatieloop en de Printbest Bedrijvenloop brak als op bestelling de zon door aan de Bommelse Waalkade", doet Gerard Bambacht van de Brandwijk Bommelerwaard Runners verslag. "Een kleurrijk lint van hardlopers ging van start voor hun rondjes over de Waalkade, de stadswallen en de Stadsdijk met op de achtergrond de Martinus Nijhoffbrug en de oude watertoren. Ieder voor zijn of haar eigen prestatie."

De Printbest Bedrijvenloop kende een recordaantal deelnemers met negentien bedrijventeams. Loadlok Roland ging na twee overwinningen op rij voor de trilogie, maar de Verdraagzaamheid-wisselbokaal ging naar het supersnelle team van de SNS-bank, dat meteen het parcoursrecord aanscherpte tot 35 minuten en 4 seconden. Roland Loadlok werd tweede en het team van Brandwijk Kerstpakketten legde beslag op de derde plaats.

Vol in de spotlights stonden zoals altijd de kinderen. De één verbeten sprintend voor een beker, de ander vrolijk om zich heen kijkend of hij bekende gezichten in het publiek kan ontdekken. En uiteindelijk allemaal beloond met een prachtige medaille, een gratis ijsje van Tiesimo en een heerlijke pannenkoek van het Pannenkoekenhuis.

De Brandwijk Bommelerwaard Runners gaan zich nu focussen op het Pinksterweekend, wanneer de monsterestafette van Hamburg naar Rotterdam op het programma staat.


q www.bommelerwaard-runners.nl