• De uitvoering vindt plaats op zaterdag 8 april.
• De uitvoering vindt plaats op zaterdag 8 april.

Matthäus Passion in Zaltbommel

zaltbommel • In de Sint-Maartenskerk klinkt zaterdag 8 april de 53ste editie van de Matthäus Passion, voor de zesde keer op rij onder leiding van Aart Bergwerff.

De uitvoering kent opnieuw grotendeels jonge solisten. Dit jaar neemt Jonathan Ploeg de rol van Evangelist op zich. Een andere solist is Philip Barkhudarov (Christus), geboren in Moskou, opgegroeid in New Mexico (USA). Hij studeerde zang bij Jón Thorsteinsson aan het Utrechts Conservatorium en trad op in Amerika, Europa en Australië. Als bariton betreedt Michael Wilmering opnieuw het podium. Zijn stem werd vorig jaar al een pril talent om te koesteren genoemd en Charlotte Houberg, sopraan, staat bekend om haar prachtig doorleefde aria's.

De muziek van Bach, zowel instrumentaal als vocaal, is voor Aart Bergwerff, de dirigent van de Matthäus Passion te Zaltbommel, een onuitputtelijke bron van inspiratie. Als continuospeler voerde Aart meer dan honderd maal de Matthäus Passion uit en leerde hij het stuk van binnen en buiten kennen. Vanaf 2012 dirigeert hij in Zaltbommel. "Afgelopen jaar gaf het een bijzondere dynamiek, met de mix aan jonge mensen, een homogeen ensemble te smeden. De jeugd heeft immers de toekomst en geeft veel energie. Ook dit jaar zijn we erin geslaagd geweldige solisten en musici mee te laten werken. In de repetities werkten we hard aan het samen groeien, de dictie en interpretatie," aldus Aart Bergwerff.

Er zijn nog enkele vrije kaarten online te koop voor voor 37,50 of op 8 april aan de kerk. Aanvang 19:30 uur.

q www.matthauspassion.nl