HRC-vrouwen ruiken kampioenskans

rossum/hurwenen • De dames van HRC'14 speelden zondag in een stralend zonnetje in Alphen tegen de dames van Viola. Een moeilijke wedstrijd, die de bezoekers in hun jacht naar de top, graag met winst wilden afsluiten. Dat lukte.

HRC begon aanvallend en zette de tegenstander goed onder druk, maar wist niet echt kansen te creëren. De thuisploeg leek goed stand te houden, tot in de 27e minuut. De keepster had de bal, maar werd goed onder druk gezet door Claudia van Bruchem. De paniekerige uittrap kwam hard tegen de benen van Claudia en de bal verdween in het doel.

Toch kwam de thuisploeg al snel weer langszij. Na een aanval over hun linkerkant verdween de kopbal achter de keepster in het doel. En zo was de ruststand 1-1.

Na rust had HRC duidelijk het betere van het spel. Er werd hard gewerkt en regelmatig kleine kansjes gecreëerd. Met nog een klein kwartier te spelen, werd een schitterend schot door de keepster van Viola nog weg getikt.

Maar een paar minuten later was het dan toch raak. Het schot van de opgekomen laatste vrouw, Caroline Blom, werd geblokt door de verdediging. Rosanne van Hemert pikte de klutsbal goed op en schoot hard in de linkerhoek. 1-2 met nog een tiental minuten op de klok. Echt in de problemen kwam de verdediging van HRC niet meer en zo namen ze de verdiende drie punten mee naar Rossum en zijn ze inmiddels opgeschoven naar de tweede plaats in de laatste fase van de competitie.

Spanning

En omdat de koploper wederom punten verspeelde staat HRC nu op twee punten afstand met twee gespeelde wedstrijden minder. "Het worden spannende weken", concludeert leidster Michèle Soons.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Gilze om 12 uur op het sportpark in Rossum.