Binnenkort meer bekend over Leisuredome

zaltbommel • De gemeente Zaltbommel maakt binnenkort meer bekend over de plannen rond Leisuredome Spoorveste, een groot complex met onder andere vijf bioscoopzalen, op het terrein tussen de A2, de spoorlijn en de Koningin Wilhelminaweg.

Dat meldt wethouder Han Looijen naar aanleiding van het publiceren van het 'Actieplan Vrijetijdseconomie'. Daarin staat dat de gemeente op dit moment 'bezig is met de planvorming' voor het Leisuredome. Volgens de gemeente komt er een 'family entertainment center met een bioscoop met vijf of zes zalen, een (fun)bowling, een jumpinghal, een kinderspeelparadijs, een escaperoom, electric karting, glowparty en horeca.'

Het Actieplan Vrijetijdseconomie is gemaakt door de gemeenten Zaltbommel samen met verschillende organisaties zoals Staatsbosbeheer, Slot Loevestein, Trip Bommelerwaard en de Regio Rivierenland. Er is een budget van 30.000 euro voor 2017 en 2018. In het plan wordt onder meer een onderzoek aangekondigd naar de mogelijkheden om een bezoekerscentrum te maken bij het Munnikenland. Ook wordt geld beschikbaar gesteld voor de inrichting van een speeltuin als het lukt om een Fieppaviljoen te realiseren naast Museum Stadskasteel. Een deel van het budget wordt bestemd voor het ontwikkelen van meerdaagse arrangementen in de Bommelerwaard en voor het ondersteunen van dWaalvaart, een activiteit van Stichting Dutch Business Experience uit Tiel. Deze stichting organiseert onder meer vaartochten over de Waal in combinatie met andere activiteiten zoals fietsen, wandelen, kanoën, overnachten en dineren.

In het plan staat ook gemeld dat Staatsbosbeheer de uiterwaarden bij Zaltbommel beschikbaar stelt voor evenementen. Dat is goed nieuws, vindt wethouder Han Looijen. "Staatsbosbeheer is eigenaar van die grond", licht hij toe. "Er is nu toestemming voor evenementen die in het landschap passen, zoals bijvoorbeeld Tour de Waal op Bevrijdingsdag. Een motorcross mag echter nog steeds niet.

Britta Alink