Laatste raad met Van den Bosch

zaltbommel • Burgemeester Albert van den Bosch is donderdag 30 maart voor de laatste keer voorzitter van de gemeenteraad van Zaltbommel.

De burgemeester werd tijdens de verkiezingen op 15 maart verkozen tot lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Hij is meteen aan het werk gegaan in Den Haag en werd donderdag 23 maart officieel geïnstalleerd. Van den Bosch (1955) was sinds 2004 burgemeester van Zaltbommel. De afgelopen week heeft hij zijn kamer op het gemeentekantoor al opgeruimd. Donderdag neemt hij afscheid van de medewerkers op het gemeentekantoor. Vrijdag 21 april is er een officiële afscheidsreceptie voor alle belangstellenden. Tijdstip en locatie worden later bekend gemaakt.

Opvolger

Nog niet bekend is of Zaltbommel een nieuwe burgemeester krijgt of dat er een vervanger wordt aangesteld. De fracties van de gemeenteraad zijn daar op dit moment met elkaar over in overleg.

De gemeenteraadsvergadering van 30 maart begint om 20:00 uur in het oude stadhuis aan de Markt in Zaltbommel. Op de agenda staat onder meer het debat over de nevenvestiging van Scholengemeenschap Gomarus in Zaltbommel. De school en gemeente willen een 'bijna energie neutraal gebouw' (BENG) bouwen naast het Cambium aan de Oude Bosscheweg.