• Well bleek toch nog iets te sterk voor Brakel.
• Well bleek toch nog iets te sterk voor Brakel. Foto: Lya Cattel

Well rekent in enerverend duel af met strijdbaar Brakel

'Eens zal dat kwartje moeten vallen'

brakel • Nadat Brakel in de eerste wedstrijd bij Well met 6-1 van de mat werd geveegd, was het Hans van Gameren er alles aan gelegen om sportieve revanche te nemen op de club waarmee hij drie seizoenen geleden nog de nacompetitiefinale bereikte. Hij zag zijn manschappen daar in eigen huis voor strijden, maar zich niet belonen: "Het kon vandaag echt twee kanten op. Bij die jongens zie je iedere wedstrijd het ongeloof naar zichzelf groeien; 'kunnen wij eigenlijk wel winnen?' Eens zal dat kwartje toch moeten vallen en dan zal dat moment moeten komen dat we één of drie punten kunnen pakken. Misschien had dat er vandaag wel ingezeten. Ik hou me er aan vast dat ik blij ben dat we redelijk compleet waren, zij het met hangen en wurgen." Volgens Brakel-aanvoerder Maurits van Heusden (21) symboliseert de nederlaag het dramatisch verlopende seizoen. "Het was bij ons net-niet, bij hen net-wel en dat is het verhaal van dit seizoen. Je zet ze constant onder druk en zij komen er één keer uit en die maken ze genadeloos af. Da's de pech van de onderste. We komen er wel, het is nog maar zes wedstrijden, maar je ziet die stijgende lijn, want eerst verloren we kansloos en nu is het maar 2-3. We werken er met zijn allen hard voor, dat was in het begin wel anders", aldus de middenvelder die volgend seizoen de kleuren van derdeklasser Zuilichem zal verdedigen.

Bij Well-trainer Edwin van de Braak heerste na afloop vooral opluchting over de tweede zege op zijn oude ploeg: "Ten opzichte van de thuiswedstrijd misten we vijf spelers die toen in de basis stonden. Da's veel, misschien nog wel meer dan Hans, en dan is dit een lastige wedstrijd voor ons. Ik ben gewoon blij met de overwinning, punt." Captain Niels Kraay was zaterdagmiddag met een doelpunt belangrijk voor Well. "Ik kreeg de ruimte, er kwam een goede voorzet van Dennis, en ik kon hem inkoppen. Dat was een lekker moment. Je doet altijd honderd procent je best, maar het is wel lekker als je in zo'n wedstrijd een extra goaltje kan maken. Als het klaar is, is het mooi en dan ben je blij met de drie punten. Meer kan ik er niet van maken", stelt Kraay glunderend.

Brakel begon na een sfeeractie met vuurwerk sterk aan het duel op een winderig sportpark 't Veer. De jeugdige ploeg drong aan en kwam het dichtst bij de openingstreffer toen Jasper Gouda Quint een vrije trap op de lat boven doelman Nick van Hemert krulde. Hij hield de rebound met vereende krachten uit het doel. In de openingsfase leek Brakel onderweg naar de eerste goal van de middag, maar die viel desalniettemin aan de andere kant. Thomas Oomen schoot de bal tegen het been van Richard van Stigt, waarna de bal pardoes in de voeten viel van de doorgebroken Danny Keijnemans. Oog in oog met Brakel-doelman Christian van der Zalm faalde hij niet en tekende zo voor de 0-1. Die goal veranderde het spelbeeld significant. Bij Brakel sloop de onzekerheid in de ploeg. Well nam het initiatief over en vooral de lange inworpen van Dennis Bracht zorgden voor veel dreiging voor het Brakelse doel. Via een van richting veranderd schot van Van Heusden kwam Brakel weer langszij, maar toch was het Well dat na 37 minuten voor de tweede keer van de middag op voorsprong kwam. Dennis Bracht draaide weg in het zestienmetergebied en ging over het been van een Brakel-verdediger. Christiaan Blom won de uitgelokte strafschop en nog voor rust vergrootte Well de voorsprong via een rake kopbal van Kraay naar 1-3. Ook in de tweede helft bleef het spel op en neer golven en nog geen tien minuten na de rust zorgde de 17-jarige Thijs Garstman na een goede individuele actie voor de assist op Gouda Quint. De spits raakte de bal maar half, maar zag zijn inzet desalniettemin in het doel verdwijnen. Een Brakelse gelijkmaker bleef vervolgens uit, waardoor het puntloos op de laatste plaats blijft staan in de vierde klasse D. Well staat achtste en met een gapend gat van elf punten tot nummer zes MVV'58 lijkt de zevende stek het hoogst haalbare.

Martin van Hemert