• Turnsters van GTV Ammerzoden op het podium.
• Turnsters van GTV Ammerzoden op het podium. Foto: aangeleverd

Druk turnweekend met veel medailles

ochten/kerkdriel • Veel regionale turnsters kwamen in actie bij de tweede voorwedstrijd in Ochten en bij de jaarlijkse Bommelerwaardcup. En ook nog enkele bij de landelijke kwartfinale in Reuver.

Zondag 19 maart turnde Jikke van de Wiel van GTV Ammerzoden in Reuver de landelijke kwartfinale. Met een puntentotaal van 48,433 eindigde ze op een vijftiende plek, net niet genoeg om verder door te stromen.

Dat lukte de Zaltbommelse Donna van Wijgerden (12 jaar) wel. Zij heeft in Reuver tijdens de tweede kwalificatie knap een tweede plek allround veroverd. Na drie vervelende blessures en maanden niet volop kunnen trainen, is Donna geplaatst voor de halve finale jeugd eerste divisie in Rotterdam. Donna had in Reuver het hoogste cijfer op de vloer en werd derde op de balk. Op de sprong en brug kon ze nog niet helemaal volop turnen en heeft ze netjes de basisoefening uitgevoerd. Op dit moment is Donna namelijk nog aan het herstellen van een breuk in haar elleboog. Donna komt weer in actie op 6 mei in Rotterdam. Hier kan ze een plaats veroveren voor de bondsfinales die op 10 en 11 juni plaatsvinden in Duiven.

SV Trios

Voor SV Trios verliep de voorwedstrijd in Ochten succesvol. Iris de Groot behaalde een mooie achtste plaats en Sanne Hoskam mocht een verdiende gouden medaille in ontvangst nemen. Eline van Hezik turnde strak en netjes, ze werd twintigste. Met een vijfde plaats viel Nikiesha Leemans net buiten de prijzen. Fenna Klop mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen.


GTV Ammerzoden

Van GTV Ammerzoden kwamen bijna alle turners en turnsters dit weekend in actie. In Ochten haalde Sophie Esposito een gouden medaille met een nette vloeroefening, een foutloze sprong en een super brugoefening. Met deze score plaatst zij zich tevens voor de regiofinale op 3 juni. Ook Ilse van Dulst zorgde voor een medaille met prachtige strakke oefeningen (vijfde plaats). Bregje Ruisbroek eindigde als 7e, Brigit Agterdenbosch als 9e, Laura van de Werken als 11e en Nikkie Gremmen als 14e.

Op de jaarlijkse Bommelerwaardcup regende het ook medailles. Maar liefst zestien keer had GTV Ammerzoden prijs, waarvan vijf keer goud.

SV Hamarithi

Turnsters van SV Hamarithi wisten een bronzen en zilveren medaille te behalen. In de ochtend was het de beurt aan de pupillen 2 D3. Aylin Compen greep voor de tweede keer nipt naast de prijzen met een zesde plaats, Eline van Zandvliet werd elfde en Roosmarijn Groeneveld tiende.

Ook de turnsters van pupil 1 D2 turnden 's ochtends hun wedstrijd. De hoogste notering was een negende plaats.

In de middag waren instappers D2 Mirthe van der Schans, Carlijn van Zandvliet en Esmeralda van Lopik aan de beurt. Zij turnen voor het eerste jaar grote wedstrijden en maken nog wat beginnersfoutjes. Mirthe turnde zich op vloer, brug en sprong naar de top. Carlijn was vooral op vloer erg netjes en liet hier een mooie overslag zien. Esmeralda turnde voor het eerst een overslag op dit toestel. Esmeralda behaalde uiteindelijk een 15e plaats, Carlijn werd 7e en Mirthe mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen voor de vierde plaats.

Esther Raams (pupil 2 D2) turnster vergat een onderdeel op balk, wat haar 2,3 punten kostte, en het uitzicht op een medaille.

Anneline van Heemskerk en Janine van Aalst waren als laatste aan de beurt. Zij komen uit in Jeugd D3. Anneline liet enorme progressie zien. Janine turnde de sterren van de hemel. Haar koprol op balk lukte, het ophurken op brug lukte en op sprong kreeg ze de hoogste punten. Anneline werd allround 11e en Janine mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen.