• Op zaterdag 25 maart is er modeshow met kinderkleding.
• Op zaterdag 25 maart is er modeshow met kinderkleding. Archieffoto: Het Kontakt

Modeshow en smartlappen in De Kil

hurwenen • In dorpshuis De Kil wordt zaterdagmiddag 25 maart een modeshow gehouden. Zondagmiddag 26 maart komt smartlappenkoor De Melodiva's.

Daniëlle Valenteijn, samen met Hans van Schijndel beheerder van het dorpshuis, wil met deze twee activiteiten geld inzamelen voor de aanschaf van nieuw meubilair voor het dorpshuis. De afgelopen tijd is het 53 jaar oude dorpshuis voor een deel opnieuw geschilderd, zodat het er weer lekker fris en modern uitziet. Daniëlle heeft de afgelopen weken ruim honderdvijftig oude foto's van Hurwenen verzameld, die gebruikt gaan worden als decoratie in het opgeknapte dorpshuis. De foto's worden ingelijst en komen op verschillende plekken in het gebouw te hangen. "De Kil krijgt een nieuwe uitstraling", vertelt ze. Op dit moment wordt het dorpshuis door de week gebruikt door onder andere de bridgeclub, het kinderkoor Senta, de Bommelero's, Geursen Theaterproducties en toneelvereniging De Hurnse Uylen. "We hebben ruimte voor meer activiteiten", zegt Daniëlle. "En we gaan ook zelf activiteiten organiseren, zoals iets leuks voor de kinderen met Pasen."

Tijdens het feestweekend lopen op zaterdag 25 maart om 14:00 uur en om 15:00 uur Hurnse kinderen mee in de modeshow van Kik Kinderkleding uit Kerkdriel. Ook is er lingerie van Miranda's Lingerie uit Velddriel. DJ Wesley zorgt voor de muziek en een disco na afloop. Zondag 26 maart om 14:00 uur staat smartlappenkoor De Melodiva's, dat bestaat uit 35 vrouwen, op de planken.

Binnenkort wordt ook nog een feestavond georganiseerd om geld in te zamelen voor het meubilair.