Drie gemeenten eens over herindelingsontwerp

regio • De gemeenteraden van de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal hebben op donderdagavond ingestemd met het herindelingsontwerp dat moet leiden tot een fusie van de drie gemeenten per 1 januari 2019.

Het herindelingsontwerp geeft onder andere inzicht in de argumenten voor een gemeentelijke fusie, het profiel van de nieuwe gemeente, de invulling van dienstverlening en burgerparticipatie, de financiële gevolgen van de voorgestelde fusie en het verder te doorlopen formele proces. De drie gemeenteraden hebben nadrukkelijk aangegeven, dat zij in het uiteindelijke herindelingsadvies de doelstelling vast willen leggen, dat er ruimte komt voor betaalbare woningbouw in alle kernen.

Gedurende een periode van acht weken (24 maart t/m 18 mei) ligt het herindelingsontwerp ter inzage en kunnen inwoners en belanghebbenden hierop reageren door middel van het indienen van zienswijzen. Herindelingsontwerp en bijlagen zijn digitaal te raadplegen via www.fusiegnl.nl. Het ontwerp kan ook worden ingezien in de drie gemeentehuizen en in de dorpshuizen van alle kernen.

Binnenkort ontvangen alle huishoudens een beknopte samenvatting van het herindelingsontwerp in hun brievenbus. Hierbij wordt ook aangegeven waar en wanneer de inloopmomenten worden georganiseerd.

Nadat de periode van acht weken is verstreken buigt de Stuurgroep GNL zich over alle ingekomen zienswijzen. Alle reacties worden gebundeld en voorzien van een reactie.