Afbeelding
Foto: aangeleverd

1 Vanwaar jullie betrokkenheid bij het onderwerp autisme?

Ellen en Henk-Jan Raaijmakers van Coachduo zijn gestart met Autisme Centrum Bommelerwaard. Op 6 april houden ze een informatieavond.

Ellen: "We raakten in onze directe omgeving betrokken bij autisme en merkten dat er veel onbekendheid en onbegrip is. We zien dat mensen in situaties terecht komen waar ze niet om gevraagd hebben. Daarom zijn wij in beweging gekomen. Gaandeweg merkten we dat mensen met autisme hele dankbare, eerlijke en talentvolle mensen zijn om mee te werken. In een steeds snellere economie en een maatschappij die steeds meer van ons eist, kunnen deze mensen vastlopen. De standaard oplossingen zijn lang niet altijd toereikend, zij verdienen beter. Door naar de situatie te kijken en naar de mens te luisteren kunnen wij, door onze ervaring en kennis, maatwerk leveren."

2 Wat is Autisme Centrum Bommelerwaard?

Ellen: "Wij bieden ondersteuning aan iedereen die autisme heeft of daarmee in aanraking komt. Denk aan (ambulante) begeleiding, individueel en groep, dagbesteding en gezinsbegeleiding. Ons werk is altijd maatwerk: professionele hulp en ondersteuning zonder het huiskamergevoel kwijt te raken."


3 Wie zijn er behalve jullie bij het centrum betrokken?

Ellen: "Het is een samenwerkingsverband met Stichting OOK van Autisme Centrum Geldrop."


4 Waar kunnen we jullie vinden?

Ellen: "Vanaf 1 mei zijn we gevestigd in Pand 9, de voormalige LTS aan de Van Heemstraweg-west 9 in Zaltbommel. We zijn al bereikbaar via informatie@coachduo.nl en 0418-519324. De site www.autismecentrumbommelerwaard.nl wordt nog uitgebreid."

5 Wil je wat meer vertellen over de bijeenkomst op 6 april?

Ellen: "In het kader van de Autismeweek verzorgen wij een informatieve avond voor iedereen die geïnteresseerd is in of te maken heeft met autisme, zowel persoonlijk als professioneel. Het doel is kennismaken met autisme en met Autisme Centrum Bommelerwaard. Aanmelden kan via ellen@coachduo.nl."