• De marathonschaatsers haalden het podium.
• De marathonschaatsers haalden het podium. Foto: Timsimaging

Derde plaats schaatsteam Stehmann

zaltbommel • Team Stehmann is er vorige week zaterdag in geslaagd de derde plaats in het ploegenklassement te handhaven.

Tijdens de finale van de KPN Marathon Cup in Amsterdam liep het voor de belofteploeg echter allesbehalve op rolletjes. Team Stehmann had nog uitzicht op een tweede plaats in het ploegenklassement en de manschappen van Mario Donker gingen ook goed van start met wisselend Arjen van der Kieft en Robbert Mekelenkamp mee in de aanvallen. Maar Van der Kieft kon niet aanhaken bij het tweede groepje dat uiteindelijk een ronde zou pakken, en Mekelenkamp kwam ten val. Ook Roel van der Stelt uit Genderen viel en kon daarna de aansluiting niet meer vinden met het peloton. Vier ronden voor het afsprinten van het peloton kon stayer Van der Kieft de sprint aantrekken voor zijn ploeggenoten Ketellapper en Hugo Heijnen. Door op kop te beulen werden zij in een gunstige positie gebracht voor de sprint voor plek zestien. Ketellapper eindigde zeventiende, Heijnen 22e. Van der Kieft had al zijn kruit verschoten en werd tot tweemaal toe bijna onderuit gereden in de sprint. Hij eindigde als 49e.

De prestaties van afgelopen seizoen leverden Team Stehmann de bronzen schaal in het ploegenklassement op. De ploeg van de hoofdsponsor uit Zaltbommel moest in het klassement bij de beloften alleen Team Schaatsinstituut en Port of Amsterdam voor zich dulden.
De finale was voor Ketellapper de laatste koers. Team Stehmann is nog opzoek naar een vervanger voor hem. Half april hervat het team onder leiding van ploegleider Donker uit Ammerzoden de trainingsprogramma's.