Promenadeloop op Waalkade op 8 april

zaltbommel • Op zaterdag 8 april bevolken scholieren, prestatielopers en teams weer het plein voor de Verdraagzaamheid voor de Promenadeloop. De komende weken kunnen er dus weer kinderen aan de deur komen die vragen om een sponsorbijdrage.

De Brandwijk Bommelerwaard Runners organiseren het Bommelse loopevenement voor de achttiende keer. Zoals gebruikelijk staat dit inmiddels traditionele sportevenement in het teken van het goede doel: Stichting Roparun, hulp aan mensen met kanker. De Brandwijk Bommelerwaard Runners doen weer mee aan de run die begin juni wordt gehouden vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam.

Sponsorgeld

Het meest populaire onderdeel van de Promenadeloop wordt altijd gevormd door de Scholierenlopen. Komende week gaan honderden schoolkinderen in de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel op pad om geld in te zamelen voor het goede doel. Steeds meer basisscholen doen mee. De kinderen kunnen hun ingezamelde sponsorgeld 'verzilveren' door mee te doen op zaterdagmiddag 8 april. Voor alle kinderen is er een mooie medaille. Verder zijn er mooie bekers te winnen en is er een verloting op startnummers.

Overige lopen

Voorafgaand aan de scholierenlopen starten om 14.30 uur de Prestatieloop en de Printbest Bedrijvenloop.
Bij de Prestatieloop kan worden gekozen voor de volgende afstanden: 2,5 – 5,0 – 7,5 en 10 km. De Printbest Bedrijvenloop is een estafetteloop door 4 personen die ieder 2,5 km. afleggen. Hiervoor geldt een voorinschrijving. Er is dus voor elk wat wils, waarbij de drempel om deel te nemen bewust erg laag is gehouden. De Promenadeloop is uiteindelijk voor elke trimmer, van laag tot een wat hoger niveau, een gezellige sportieve uitdaging. Ook aan de sfeer op en om het parcours wordt gedacht. Zo is huisorkest Zwajé de la Mimol weer van de partij, evenals de Roparunvogel en clowns Bop en Herrie.

Informatie en inschrijfformulieren:


q www.bommelerwaard-runners.nl