• Close harmony groep En Bloc brengt 'Kom-Passie'.
• Close harmony groep En Bloc brengt 'Kom-Passie'. Foto: En Bloc

Kom-Passie: eigentijds Paasverhaal

rossum • Close harmony groep En Bloc uit Rossum staat op donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 april voor haar volgende muzikale uitdaging: 'Kom-Passie', het paasverhaal in een eigentijds jasje.

Met recht een uitdaging: het bijbelverhaal, door dichter Hein Walter prachtig weergegeven, wordt verteld door Peter Ketel. Een hedendaagse uitleg wordt verwoord door Lia Davidse, predikant van de PKN kerk in Rossum. In deze kerk aan de Maasdijk vinden de voorstellingen plaats. De aanvang is steeds 20:00 uur.

Door de zangers van En Bloc is zorgvuldig gezocht naar mooie Nederlandstalige liedjes van onder andere De Dijk, Bløf, Marco Borsato en Ramses Shaffy, die staan voor de emoties in het welbekende paasverhaal. En Bloc bestaat uit Annet Vervoort, Rian Vervoort, Maurice Hamilton, Nancy Cornelissen, Marga Henssen, Jacco van den Oever en Peter Ketel: twee sopranen, twee alten, een bas, een tenor en een bariton.

In tegenstelling tot voorafgaande producties presenteert En Bloc zich in al haar kwetsbaarheid; de sfeer, het verhaal in combinatie met de prachtige liedjes wordt gevoeld. De organisatie rondom deze productie wordt door de groep zelf gedaan, behalve de regie. Die is in vertrouwde handen van Arlien Coolen. Zij voelt als geen ander aan welke sfeer En Bloc wil overbrengen.

Er wordt druk gerepeteerd, het verhaal wordt tot op het laatst aangepast, er wordt overlegd met licht- en geluidsmannen, de grime en decorbouwers, kortom wij gaan voor een prachtige productie.

Kaarten zijn te bestellen via:

q www.en-bloc-rossum.nl