• Klassieke voorstelling van Balletschool Paulette Willemse.
• Klassieke voorstelling van Balletschool Paulette Willemse. Foto: Loes van Gameren

Balletvoorstelling 'Belle en het Beest'

zaltbommel • Leerlingen van Balletschool Paulette Willemse dansen vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april het beroemde sprookje Belle en het Beest. Het is een klassieke voorstelling waaraan ook de jongste kleutergroepen meedoen.

Paulette en haar collega's hebben zich laten inspireren door het originele verhaal van Belle en het Beest met daarbij wat elementen uit de alom bekende Disneyfilm wat een verrassende, mooie familievoorstelling als resultaat heeft. De vader van Belle, een koopman, is veel op reis. Tijdens één van zijn reizen komt hij bij een betoverd kasteel waar geen mensen wonen, maar wel levende voorwerpen zoals Theekopjes, Klokken, Kandelaars en Plumeaus. In de magische tuin plukt hij een roos om mee naar huis te nemen voor Belle. Hij haalt zich hiermee echter de woede van het Beest op de hals en die eist dat de koopman zijn dochter aan hem geeft. Belle is eerst erg bang voor het Beest, maar langzaamaan leert ze hem beter kennen en raken ze bevriend. Zal Belle de betovering van het kasteel en het Beest weten te verbreken? Na de pauze dansen de gevorderde klassieke groepen een muziekballet dat Paulette gemaakt heeft op een selectie uit de beroemde Messiah van Händel. Zij is daarbij uitgegaan van de sfeer van de stukken maar heeft ook de verschillende stemmen en melodielijnen gevisualiseerd, duidelijk herkenbaar voor wie bekend is met dit prachtige koorwerk.

Er zijn drie voorstellingen: vrijdagavond 31 maart om 19.30 uur, matinee op zaterdagmiddag 1 april om 14.30 uur en zaterdagavond om 19.30 uur. Algemene kaartverkoop start 13 maart via het speciale mailadres reserveren@paulettewillemse.nl.