Brenda is de jongste topvrouw ooit

heerewaarden • Brenda van IJzendoorn is op Internationale Vrouwendag verkozen tot nieuwe Topvrouw van de Bommelerwaard.

Met haar 22 jaar is ze de jongste die de titel 'Bommelerwaardse Vrouw van het Jaar' in de afgelopen elf jaar heeft toebedeeld gekregen. De organisatie van de verkiezing, die bestaat uit de 'ex-vrouwen van het jaar', was op zoek naar vernieuwing en is daar dus in geslaagd.

Brenda is al zes jaar dag en nacht in touw om minder bedeelden te helpen met haar stichting Brenda Helpt en 't Winkeltje, een weggeefwinkel in Heerewaarden. Op haar zestiende begon ze door kleding van haarzelf en haar zusje weg te geven aan dorpsgenoten die niets te besteden hebben.

"Inspirerend, ondernemend en maatschappelijk bewogen", aldus de jury.

De weggeefwinkel is gevestigd in het voormalige jeugdhonk achter het dorpshuis in Heerewaarden. Twee keer per week is de winkel open en kan iedereen er naar binnen wandelen. Mensen die zelf een beetje kunnen bijdragen aan hun aanschaf, kunnen geld in een speciale pot doen. "Daar betaal ik gast en licht van", lichtte Brenda toe in een groot interview in de kersteditie 2016 van Het Kontakt. "Of we organiseren er iets leuks mee, zoals het Sinterklaasfeest."

Het hele interview is nog steeds te lezen via het digitale archief.