• Victor Meertens: 'Met het Rabo Wooncafé XXL brengen we veel partijen bijeen.'
• Victor Meertens: 'Met het Rabo Wooncafé XXL brengen we veel partijen bijeen.' Foto: Janneke Boogaard

Sparren over woonwensen bij Rabo

zaltbommel • Het is voorjaar en de woningmarkt is definitief uit het dal. Tijd voor een Rabo Wooncafé XXL, dachten ze bij Rabobank Bommelerwaard. "We zien het als onze taak om partijen bij elkaar te brengen."

Wie overweegt een huis te kopen of te verbouwen of een nieuwe tuin aan te gaan leggen, kijkt tegenwoordig vaak allereerst op internet. "Daar is veel te vinden, maar het is ook erg prettig om met professionals je wensen en ideeën te bespreken. Zeker als het om de koop van een huis gaat, want dat blijft een grote financiële beslissing. Bij de Rabobank staan we dicht bij mensen. We gaan graag in gesprek." Dat zegt Victor Meertens, manager financieel advies en private banking bij Rabobank Bommelerwaard.

Behalve als gesprekspartner ziet de bank ook een rol voor zichzelf weggelegd als verbinder. Het Coöperatiehuis aan de Hogeweg is normaal gesproken al een ontmoetingsplek, en dat geldt zeker tijdens het Rabo Wooncafé XXL. Meer dan tien lokale bedrijven bieden informatie en inspiratie. Van een hovenier tot een interieuradviseur en van een keukenstudio tot een bouwbedrijf.

Ook Michiel de Zeeuw van het tv-programma RTL Woonmagazine maakt zijn opwachting. Hij geeft tips, en bezoekers die zich vooraf aanmelden maken kans op een speeddate met de bekende interieurarchitect.

"Voor elke woonwens is er wel iets. Mensen kunnen gewoon met het hele gezin komen. Ook aan de kinderen is gedacht. Klant of geen klant, dat maakt niet uit."

Uiteraard is er ook van alles te 'halen' op het gebied van financiën. De financieel adviseurs, maar ook de adviseurs private banking van de Rabobank zijn aanspreekbaar. Een makelaar en een notaris maken het pakket compleet. "Onze financieel adviseurs geven bijvoorbeeld informatie over onze producten, zoals de Groen Hypotheek. Deze is interessant voor mensen die een duurzame nieuwbouwwoning kopen. Maar ook over collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO): samen met andere particulieren je eigen nieuwbouwproject uitvoeren."

Voor zowel particulieren als ondernemers zijn de financiële tijden gunstig. "De financieringsmogelijkheden voor zelfstandigen zijn flink toegenomen. Ook de lage rente is natuurlijk gunstig. Doordat de woningmarkt is aangetrokken - in de Bommelerwaard waren er het afgelopen jaar zo'n veertig procent meer woningtransacties - zijn de huizenprijzen wel iets gestegen, maar in deze regio valt dat nog best mee."

Het Rabo Wooncafé XXL vindt plaats op zaterdag 25 maart van 11.00-17.00 uur in het Rabobank Coöperatiehuis aan de Hogeweg. Voor de speeddates met een financieel adviseur of interieurstylist is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan via:


q www.rabobank.nl/bommelerwaard