Nieuwe bestemming Floridus in Well

well • Op de plek van het voormalige tuincentrum Floridus in Well zijn twee nieuwe woningen gepland. De bestemmingsplanprocedure gaat van start.

Floridus sloot eind 2013 de deuren. Voor het kleinschalige tuincentrum was het steeds moeilijker concurreren tegen de grote jongens. Ook branchevervaging speelde de eigenaren parten.

Om de kassen te slopen en er twee vrijstaande huizen te bouwen, moet het bestemmingsplan veranderen. Het ontwerp hiervoor komt binnenkort ter inzage te liggen.

Het perceel, gelegen op de hoek Bernseweg en Heust, wordt in drieën gesplitst. De bestaande bedrijfswoning wordt burgerwoning. Op de rest van de grond mogen twee woningen met schuur gebouwd worden. Die moeten de uitstraling van een boerderij of landhuis krijgen. De parkeerplaatsen tegenover het tuincentrum maken plaats voor extra groen. De bestemming detailhandel vervalt.

"Met dit plan wordt een verpauperde plek omgezet in iets moois. Daar zijn we blij mee, zeker op deze markante plek in Well", zegt wethouder Gerard van den Anker. Het college heeft bij het beoordelen van het plan gehandeld in de geest van het beleid voor vrijkomende agrarische bebouwing. Daarbij mogen enkele woningen gebouwd worden als oude schuren of kassen worden gesloopt.