• De PvdA was zaterdag op campagne in Hedel.
• De PvdA was zaterdag op campagne in Hedel. Foto: aangeleverd

PvdA sorteert voor op herindeling

regio • De PvdA-afdelingen Maasdriel en Zaltbommel gaan samen verder als PvdA Bommelerwaard. Tijdens de campagne voor de landelijke verkiezingen van 15 maart komt het onderwerp 'herindeling' in de regio ook vaak naar voren, onder meer bij D66.

De afdelingen PvdA Zaltbommel en PvdA Maasdriel zijn officieel samengevoegd. De fracties van beide gemeenten blijven zelfstandig functioneren en houden contact met hun eigen achterban in de gemeente. Waar mogelijk stemmen zij hun standpunten onderling af en trekken zij gezamenlijk op. "De PvdA bundelt de krachten om te zorgen voor een sterke en sociale Bommelerwaard en de beste bestuurlijke toekomst van Zaltbommel en Maasdriel", aldus Maud Beljaars, voorzitter van de nieuw gevormde afdeling.

D66

Fractieleden en bestuurders van D66 gaan zaterdag in gesprek met inwoners en bezoekers. Niet alleen over de landelijke politiek, maar ook over lokale zaken. Er zal vooral aandacht zijn voor het rapport over de bestuurlijke toekomst van Zaltbommel en Maasdriel.

"D66 pleit al lang voor één gemeente Bommelerwaard. Wij zien dit nu ook bevestigd in het onderzoeksrapport, waarin herindeling wordt aanbevolen. Het bewandelen van zijpaden zoals een ambtelijke fusie kost alleen maar veel geld en energie en de inwoners worden er niet beter van", zo betoogt fractieleider Thom Ummels.

D66 is present op de verkiezingsmarkt op de Markt en bezoekt met een 'mobiele brigade' onder meer winkelcentrum Portage, de vestiging van Albert Heijn en de Boschstraat.