• Willem de Bruin reist met zijn kraam het hele land door.
• Willem de Bruin reist met zijn kraam het hele land door. Foto: Lya Cattel

Zelfs bij de visboer telt de beleving

nederhemert • Zijn vishandel is voor Willem Bruin uit Nederhemert zijn lust en zijn leven. Die passie brengt hij al vier jaar over op zijn steeds groter wordende klantenkring. Sinds kort rookt hij zelfs op de klassieke manier zijn vis aan de wagen. "Het gaat de mensen tegenwoordig ook om de beleving."

De naam is wellicht wat verwarrend: Bruin-Vishandel kan immers ook worden gelezen als Bruinvishandel, maar breeduit lachend verwijst Willem Bruin die naam naar het rijk der fabelen: "We hebben ook gewoon witvis hoor."

Verscheidenheid

Sterker nog; het is juist de verscheidenheid in producten die de vishandel van de 22-jarige ondernemer naar eigen zeggen bijzonder maakt. "Er is bijvoorbeeld steeds meer vraag naar kant-en-klare maaltijden, omdat mensen toch wat makkelijker willen gaan eten. Sinds we een nieuwe en grotere verkoopwagen hebben, kunnen we veel meer producten aanbieden. In de toekomst wil ik graag een nóg grotere verkoopwagen zodat ik ook hele menu's in het assortiment op kan gaan nemen."

Volgens Bruin is het niet alleen maar de vis zelf die er voor de klanten toe doet: "Het gaat de mensen tegenwoordig ook om de beleving. Zo rook ik vis op de ouderwetse manier, met hout en vuur, aan de wagen. Mensen vinden dat echt leuk om te zien."

Bruchem en Aalst

Bruin reist doordeweeks het hele land door, maar hij staat met zijn verkoopwagen op woensdagochtend in Bruchem. Op vrijdag bevindt de vishandel zich in Aalst.