• Eljo Exalto en Leo van Dalen overhandigden de cheque.
• Eljo Exalto en Leo van Dalen overhandigden de cheque.

Cheque voor goede doel

zaltbommel • Eljo Exalto en Leo van Dalen, die samen als 'Truckers Team' hebben meegedaan aan de Arctic Challenge Tour, hebben vorige week het sponsorgeld overhandigd aan het Ronald McDonald huis in Veldhoven.

Het tweetal kon een cheque van maar liefst 10.000 euro overhandigen. Het Ronald McDonald huis naast het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven, is één van de dertien Ronald McDonald huizen in Nederland. De huizen zijn bedoeld voor ouders en/of verzorgers van kinderen, die in het ziekenhuis liggen. het huis in Veldhoven wordt gerund door twee betaalde krachten en een groep van zo'n 120 vrijwilligers. De vrijwilligers zorgen dat de kamers en gemeenschappelijke ruimtes netjes en gezellig zijn, maar vooral bieden zij steun aan de ouders. Ouders betalen 15 euro voor een overnachting, maar de meeste onkosten moeten betaald worden uit sponsoracties of giften van donateurs.

Arctic Challenge is een autotocht van ongeveer 7000 kilometer naar het noorden van Scandinavië. Dit jaar werd de vijftiende editie gehouden van de tocht. De volgende editie is op 13 januari 2018, waarbij de finish op 21 januari is.