• De turnsters gaan naar verschillende finales.
• De turnsters gaan naar verschillende finales. Foto: Hamarithi

Hamarithi bereidt zich voor op finales

aalst • Turnsters van Hamarithi hebben zich in de afgelopen twee voorwedstrijden voor de finales geplaatst.

Josefine 't Lam uit Giessen is de jongste van de turnsters die zich plaatsten. Zij turnt op het één na hoogste niveau, in de instap N2. Op 8 april gaat zij in Winterswijk turnen voor een ticket voor het Nederlands kampioenschap. Op deze datum turnt ook Hannah van Boggelen haar halve finale van het Nederlands Kampioenschap in de categorie Pupil 2 N2. Voor Hannah wordt dit haar derde jaar dat zij zich landelijk plaatst, wat door de leiding van Hamarithi als een zeer knappe prestatie wordt gezien.

Groningen

Een week eerder, op 1 april, reizen de turnsters af naar Bellingwolde (Groningen) voor de halve finale NK derde divisie. Mari-Lynn van Boggelen en Emma van de Werken zullen daar de spits afbijten. De turnvriendinnen trainen hard voor deze spannende dag. Valérie Brandsma zal ook turnen in de jeugd N4.

Daarnaast zal ook jeugd-turnster Emma Burghout in actie komen. Zij won twee jaar geleden nog het goud op het NK bij het toestel vloer. Momenteel ligt de focus op het allround goed scoren. Nadine Vervoorn (junior) en Tessa van Dalen (senior) zullen de dag afsluiten op de halve finale.

Regiofinale

Ook turnsters uit de vierde divisie plaatsten zich voor de regiofinale in Amsterdam. Thirza Vervoorn, Dana Jooren, Aukje de Haan, Charlyse Uleman, Marieke van den Broek, Esra Kostense en Maudy Spitshuis zijn hiervoor geplaatst.