Burgemeester met verlof tot aan verkiezingen

zaltbommel • Burgemeester Albert van den Bosch (61) is vanaf deze week met verlof tot aan de verkiezingen op woensdag 15 maart. De burgervader staat 25ste op de kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamer.

Loco-burgemeester wethouder Adrie Bragt neemt het werk van Van den Bosch over. Wel zal de burgemeester nog een aantal taken gewoon op zich nemen. Zo is hij zaterdag bij de sleuteloverdracht aan Prins Carnaval op de Markt in Mispelgat en gaat hij nog op bezoek bij een echtpaar dat 65 jaar getrouwd is. Ook zal hij de stukken van de collegevergaderingen lezen en de vergaderingen van de Veiligheidsregio bijwonen. "Maar het is beter om de komende weken een beetje afstand te nemen en me te richten op de verkiezingen", zegt Van den Bosch. Deze week doet hij mee aan zijn eerste grote verkiezingsdebat.

Verkiezingsavond

Ook dit jaar organiseert Zaltbommel weer tijdens de uitslagavond van de landelijke verkiezingen een bijeenkomst in het oude stadhuis op de Markt in Zaltbommel. Inwoners van de gemeente zijn daar van harte welkom om de uitslagen te bekijken. Burgemeester Albert van den Bosch is daarbij. "Ik ben natuurlijk door de VVD uitgenodigd om bij hun uitslagavond aanwezig te zijn", zegt hij. "Maar als burgemeester vind ik dat ik op die avond in Zaltbommel moet zijn."

De kans is groot dat Van den Bosch inderdaad een zetel in de Tweede Kamer krijgt. In de meeste peilingen schommelt de VVD tussen de 22 en 27 zetels.