• Pastor Bertus Bus heeft de wagens donderdag ingezegend.
• Pastor Bertus Bus heeft de wagens donderdag ingezegend. Foto: Lya Cattel

Pastor zegent carnavalswagens in

zaltbommel • Pastor Bertus Bus heeft donderdagavond in Pand 9 in Zaltbommel alle carnavalswagens ingezegend.

Ook werd de tweede Mispelhal officieel geopend en in gebruik genomen. De optocht in Zaltbommel is op zaterdag 25 februari. Het vertrek is om 13:30 uur vanaf de Gisbert Schairtweg. De optocht eindigt op de Markt, waar voor het eerst het 'Wagenparadefestival' gaat plaatsvinden. Dat betekent dat alle carnavalswagens er een tijd blijven staan, zodat bezoekers ze op hun gemak nog eens goed kunnen bekijken. Het is de bedoeling dat het een mooi carnavalsfeestje wordt op de Markt. Het carnaval in Mispelgat gaat vrijdag 24 februari al van start met het Peerenbal op het terrein van De Poorterij. Carnavalsvereniging De Wallepikkers heeft dit jaar gescheiden ruimtes voor verschillende leeftijdsgroepen; kinderen zijn welkom in de Brasserie, de jongste jeugd in het voormalige Rabobank-gebouw, de iets oudere jeugd in de foyer, voor ouderen is er een 'ouderwetse carnavalstent' ingericht en alle leeftijden zullen zich thuis voelen in de grote feesttent.

Bommelerwaard

In de Bommelerwaard wordt op meerdere plaatsen carnaval gevierd: Alem (Spreeuwendurp), Ammerzoden (Ut Malse Arckeldurp), Velddriel (Schumersdurp), Hedel (Peerdendurp), Kerkdriel (Teskesdurp), Rossum (Lorredurp), Heerewaarden (Poalingdurp).

Alle optochten staan vermeld op de agenda op deze pagina. Ook sommige extra activiteiten staan vermeld. Maar de complete carnavalsprogramma's staan op de websites en facebookpagina's van de verenigingen zelf.