• De tocht gaat van Zeeland naar Haaften.
• De tocht gaat van Zeeland naar Haaften.

Skeelertocht van 100 km

haaften • De Wittenberg in Haaften zoekt sportievelingen die op zaterdag 20 mei mee willen doen aan een bijzonder Skeelerevenement. Het gaat om een 100 kilometer lange tocht van Oosterland in Zeeland naar de Wittenberg in Haaften.

De opbrengst is bestemd voor de aanschaf van een labyrintfiets, waardoor de bewoners van De Wittenberg meer kunnen bewegen. Een labyrintfiets is een soort hometrainer met een beeldscherm waarop de fietser kan zien waar hij fietst. Hij of zij kan zelf zijn route kiezen op het beeldscherm. Voor de aankoop van de fiets is 10.000 euro nodig.

Vorig jaar zijn al verschillende acties gevoerd door medewerkers en vrijwilligers van Wittenbergzorg zoals de verkoop op de jaarmarkt en de kerstmarkt in De Burcht van Haeften, een fietstocht en de verkoop van rookworsten. De opbrengst werd verdubbeld door het Ouderenfonds, waardoor er nu al 6700 euro bij elkaar gebracht is. In de week van 15 tot en met 20 mei wordt voor de bewoners van de Wittenberg een feestweek georganiseerd met het thema 'Zeeland'. In de zoektocht naar sponsoren is de stichting 'In de slag van 150' bereid gevonden om mee te werken. Deze stichting stelt zich ten doel geld in te zamelen voor goede doelen, die het lokale welzijn bevorderen. Ze doen dat onder andere door het organiseren van Skeelertochten.

De deelnemers aan de tocht op 20 mei worden om 6:30 uur naar Oosterland gebracht en komen rond 15:30 uur aan in Haaften. De hele dag is er een volgauto met verzorging en EHBO aanwezig. De deelnemers zijn tijdens de hele tocht via een beamer live te volgen op een groot scherm, dat bij de finish in Haaften staat opgesteld. De skeeleraars hoeven geen inschrijfgeld te betalen, maar een donatie voor de labyrintfiets wordt natuurlijk wel op prijs gesteld. Die donatie wordt door de stichting verdrievoudigd.

Een bakker uit Oosterland bakt échte Zeeuwse bolussen, die tegen kostprijs beschikbaar worden gesteld. De bolussen zijn te koop voor 4,50 euro per 5 stuks. Bestellen kan tussen 24 april en 7 mei via: 0418-594900.

Aanmelden voor de skeelertocht kan via:

q www.indeslagvan150.nl