Van Esch aan de slag met buitenterrein MFC

heerewaarden • Aannemer J. van Esch uit Cromvoirt mag het terrein rond het nieuwe multifunctioneel centrum in Heerewaarden onder handen nemen.

Het Maasdrielse college heeft vorige week de opdracht gegeven. Het gaat om de aanleg van het oefenveld van de voetbalvereniging en de nieuwe tennisbanen. Op de plek van het huidige trainingsveld komen namelijk parkeerplaatsen en op de oude tennisbanen staat het nieuwe gebouw ingetekend. Ook gaat Van Esch de bestrating rond het MFC leggen en het groen opnieuw inrichten. Met de klus is in totaal 456.000 euro gemoeid.

Van Esch kan naar verwachting in april van start. De nieuwe sportvelden zijn volgens de planning voor de bouwvak klaar. Na de zomer volgt de bestrating, want dan is aannemer Goesten grotendeels klaar met de buitenkant van het gebouw. "Het project vergt een nauwe samenwerking tussen de twee aannemers. We hebben afgesproken dat Van Esch zich op de hoogte moet blijven stellen van de vorderingen van Goesten. Als er ergens iets tegenzit, moeten planningen worden aangepast", aldus wethouder Jan-Hein de Vreede.

De planning is nog altijd dat het multifunctionele gebouw eind dit jaar in gebruik genomen kan worden. De basisschool hoopt in de kerstvakantie te verhuizen.

Ondertussen gaat ook de rest van Heerewaarden op de schop. Behalve de sloop en nieuwbouw van de huurwoningen in de Varikse Driehoek, die al flink is gevorderd, wordt op diverse plaatsen de riolering aangepakt. Het college heeft onlangs ook opdracht gegeven voor de riolering, verlichting en inrichting van de Secretaris Janssenstraat.

In april wordt verder de aansluiting van de Langestraat aan de provinciale weg verbeterd. De aanpak van de Langestraat zelf staat voor volgend jaar op de agenda. En de provincie start half mei met de aanleg van de veelbesproken rotonde bij de Variksestraat. Daarbij wordt meteen de nieuwe ontsluiting van het MFC aan de Bukestraat gerealiseerd.


Janneke Boogaard