Becht nu al weg uit Aalst

aalst • Roda Boys Bommelerwaard heeft Jean-Philip Becht per direct op non-actief gesteld na zijn kritische uitlatingen over de club in deze krant.

Aanvankelijk zou de assistent-trainer de tweedeklasser samen met hoofdtrainer Pieter Tuns pas aan het einde van het lopende seizoen verlaten. Becht verweet in een interview de club onder meer een gebrek aan visie, structuur en mogelijkheid tot overleg.

Daarnaast vond hij de invulling van de bestuurlijke posities discutabel: "Op het moment heb je één persoon die voor mijn gevoel voorzitter, secretaris, penningmeester en alles ineen is en ik vraag me af of je dan ooit de juiste beslissingen kan maken."

Becht had na het interview al rekening gehouden met een vroegtijdig vertrek vanaf sportpark De Maaskant.

Het bestuur van Roda Boys annuleerde een gepland interview waarin het zijn kant van het verhaal uitgebreid kon vertellen en liet het uiteindelijk bij een beknopte toelichting: "Wij vinden dat een werknemer van de vereniging op deze manier zijn onvrede niet naar buiten mag brengen. Dat doe je binnenskamers en niet in de pers. Dit is onaanvaardbaar en brengt de club en de persoon Ernst van de Werken in diskrediet."

Extra ledenvergadering

Intussen heeft het bestuur afgelopen vrijdag wel besloten om het hoofdbestuur en het informele jeugdbestuur samen te voegen. Dat moet meer bestuurlijke slagkracht opleveren, en de interne en externe communicatie vergemakkelijken.

Voor maandag 13 maart is er een buitengewone algemene ledenvergadering gepland waarin de leden gevraagd wordt in te stemmen met de nieuwe samenstelling van het bestuur. De posities van voorzitter en secretaris zijn vacant.